Select Page

Šminka za zrelu kožu

Šminka za zrelu kožu

Kada dame zađu u zrele godine, često primete da im dosadašnji make-up favoriti više ne odgovaraju. Razlog za to je promena stanja i tonusa kože. Omiljeni crni ajlajner počinje da deluje spušteno i ispucalo, dok tečni mat puder naglašava suvoću i bore na koži lica. Kako starimo, koža oko očiju počinje da visi, jer gubimo masnoću iz okoloočnog područja. Zato u pedesetim godinama oči počinju da deluju malo tužno. Ovo je razlog što mnoge dame u zrelim godinama izbegavaju da šminkaju oči. Uz pravu senku za oči, možete vizuelno osvetliti i „podići“ područje oko očiju. Isto važi i za ten, uz odabir pravog tečnog pudera, izbegavanja praškastog i fokusa na iluminaciji lica – možete skinuti nekoliko godina sa lica u dva poteza četkicom.

Teške mat teksture pudera sa punom pokrivnom moći prosledite ćerkama, jer je veoma loše rešenje za zrelu kožu lica: oni naglašavaju fine linije, bore, suvoću i teksturu. Zato ih zamenite laganim, hidrirajućim formulama BB krema koje daju „dewy“, blistavi efekat. Potrudite se da ove BB kreme sadrže SPF faktor, prevenciju od pigmentnih fleka usled UV oštećenja kože.Tečni iluminator u olovci ili tubici je vaše strateško oružje kada pređete 50-u godinu: oni privlače svetlost na određene tačke lice, čineći da se svetlost difuzno rasipa. Ništa ne daje takvu svežinu i zdravlje licu poput roze ili breskvastog kremastog rumenila, nežno utapkanog na jagodice.

Kapci s godinama dobijaju bore, i koža tu postaje suvlja. Zato je najbolja opcija kod šminkanja očiju – kremasta senka koju možete razmazati prstom. Istaknite spoljašnje uglove očiju malo tamnijom senkom. Na ovaj način ćete optički „podići“ krajeve kapaka koji su inače spušteni u 50-im godinamKako starimo, obrve se prirodno stanjuju, a svi znamo koliko dobro oblikovane pune obrve mogu skinuti godina sa lica. Šminka za zrelu kožu treba da bude neutralna i prirodna, zato koristite radije senku za obrve nego olovku, kako biste popunili praznine.

 

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR

ultrazvuk za lice

POSTANI PROFESIONALNI KOZMETIČAR

nega ožiljnog tkiva