Select Page

ŠMINKA ZA POSAO - neutralna i nežna šminka

Šminka za posao

Kako treba da izgleda šminka za posao? Šta se smatra pristojnom a šta napadnom šminkom? Koliko vremena trebamo provesti u šminkanju? Mi smo za primer uzeli kancelarijski posao. Takva vrsta posla zahteva svedenu, elegantnu i pristojnu garderobu. Prilagodili smo šminku i frizuru upravo takvom izgledu. Modeli na fotografijama su modeli kompanije MissYu a šminku je radio stručni tim uz asistenciju polaznika kursa tehnike šminkanja lica i scenske šminke Milice Šejat.

Šminka za posao – ušteda vremena Brz život i nedovoljno slobodnog vremena ostavljaju malo prostora za pripremu za posao. Ukoliko kosu perete u jutarnjim časovima to uradite čim se probudite. Držite par minuta kosu u peškiru a zatim je rasčešljajte. Tokom oblačenja, doručka, kafe, šminkanja i ostalih priprema kosa će se osušiti 60%. Preostaje vam samo sušenje korena kose koje će trajati par minuta umesto sušenje celokupne kose dvadeset minuta. Ukoliko volite lokne i stilizujete kosu figarom to možete činiti tokom šminkanja. Svaki pramen kose koji odvojite uvijte na cilindar figara i fiksirajte. Dok se pramen zagreva drugom rukom možete nanositi šminku. Na taj način skraćujemo vreme pripreme a frizura i šminka će biti gotove u isto vreme. Preostaje vam samo lak za kosu i spremni ste za polazak.
Šminka za posao – kombinovanje proizvoda Šminka za posao nije komplikovana i zasniva se na kombinaciji nekoliko proizvoda. Kako bi uštedeli na vremenu smanjujemo i količinu šminke koju koristimo. Šminkanje započinjemo nanošenjem tečnog pudera lagane teksture i pokrivne moći. Ukoliko imamo primentih nedostataka pokrivamo ih korektorom. Isti taj korektor koristimo kako bi pokrili podočnjake. Matiranje lica puderom u kamenu je obavezno kako se ne bi pojavio višak sjaja tokom dana. Umesto da precizno izvlačimo eyeliner u koren trepavica ćemo utrljati crni krejon. Tako dobijamo guste trepavice na lakši način. Karmin koji koristimo na usnama može poslužiti kao rumenilo. Uz nekoliko pokreta prstima veoma lako dobijamo izgled rumenila bez rumenila. Higlighter je obavezan kako bi izgledali sveže i mladoliko tokom celog dana.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA GLAMUROZNA ŠMINKA

IMG_93311

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ŠMINKA ZA VEČERNJI IZLAZAK

IMG_9346