Select Page

GLAMUROZNA ŠMINKA - rad studenata prve godine, smer: Makeup artist

Glamurozna šminka

Glamurozna šminka se može nositi u raznim specijalnim prilikama i spada u večernju šminku. Reč glamur u originalnu bio izraz za čaroliju. Čarolija ili kletva je trebalo da natera “začaranog” da vidi nešto što ne deluje kako ustvari jeste. Danas je glamur impresija privlačnosti ili fascinacije. Tu privlačnost stvaraja luksuzna ili elegantna pojava. Ta impresija je bolja od same realnosti. Tipično, osoba, događaj, lokacija, tehnologija ili proizvod, kao što je deo garderobe, mogu biti luksuzni i dodati glamur. Glamur se razlikuje od svakodnevnog i naginje ka misterioznosti i idealu. Glamurozne stvari ne sakrivaju ali i ne otkrivaju previše. Glamur Holivuda je veličao glumce i glumice. Glamur može biti pomešan sa stilom, koji se pripisuje određenoj školi mode ili lepote. Za razliku od stila glamur može biti spoljni i oslobađajući.

Glamurozna šminka – tehnike šminkanja Na slikama možete videti rad studenata prve godine smera Makeup artist. Glamurozna šminka često ne prati pravila o umerenosti u šminkanju. Glamurozna šminka može izaći van okvira i normi zbog svoje forme koja se ističe i razlikuje od svakodnevnog. Na slikama možete videti naglašene oči i usne na istom licu. Tehnika šminkanja očiju je kombinacija više tehnika. U pitanju su tehnike: zatvorena banana i smokey eyes. Tehnika šminkanja zatvorena banana ističe središnji deo oka svojom svetlom bojom. To se postiže nijansiranjem boja od najtamnije ka najsvetlijoj u središnjem delu kapka. Kombinacija boja je izbor majstora šminke. Osenčeno lice je ključno kada je glamurozna šminka u pitanju. Ovakva šminka se često fotografiše. Senčenjem lica ono dobija dimenziju i uvek izgleda dobro na fotografijama.
Glamurozna šminka – izbor karmina Izbor karmina je veoma bitan. Prava nijansa može poboljšati čitav izgled. I ako smo koristili tehniku šminkanja očiju koja veoma ističe oči naš izbor je bio crveni karmin. Nijansa crvenog karmina mora imati hladan i plav podton. Na taj način se idealno uklapa sa sivim nijansama koje smo koristili na očima. Ovakav ton karmina stvara iluziju blistavo belog osmeha. Uz ovakvu šminku idealno se kombinuje uredno pokupljena kosa u visoki rep ili punđu.

POGLEDAJTE PREDLOG ŠMINKE I FRIZURE ZA MATURU

IMG_9358

POGLEDAJTE ŠTA JE TO BEAUTY ŠMINKA

12803154_1119434331440213_7832328041079760227_n1