Select Page

ŠMINKA ZA MATURU

Šminka za maturu

Kako se bliže mature, sve se više devojaka sprema za najluđe žurke do sad i pripremaju se za kupovinu haljine, odabir frizera i šminkera. Za ovakve prilike je potrebno da makeup ostane na licu, sve do kraja same svečane prilike.

U toku dnevnih obaveza nije prikladno da ti šminka bude slojevita, upadljiva i prenaglašena, ali zato postoje proizvodi koje možeš koristiti za dobru bazu, koji će olakšati kasnije dodavanje ostalih preparata, i koji će osigurati da ti celokupna šminka ostane na licu koliko želiš.

Osnovni proizvod koji već možeš da naneseš na samom početku dana, a koji će ti kasnije mnogo značiti jeste prajmer, koji je i najvažniji deo dugotrajne šminke. Maheri svog zanata- profesionalni šminkeri, kunu se u njega i to sa razlogom. On nema boju, ali će i tako nevidljiv sjajno zaštititi tvoju kožu i baš on je razlog što ti šminka neće skliznuti i nestati sa lica i u dužem vremenskom periodu. On takođe popunjava i proširene pore, neutrališe bore, prekriva akne i ispucale kapilare.

Sve ono što nisi uspela da neutrališeš uz pomoć prajmera, prekrij uz pomoć korektora. Utapkavanjem korektora na problematične delove, već si odradila pola posla pripreme za težu šminku. Tečni puder koji će prionuti na tvoju kožu i prilagoditi se tvom tenu perfektno, jeste onaj tečni puder koji ima dugotrajni efekat i koji neće magično nestati sa tvog lica u roku od par sati. Zato ti preporučujemo da kao deo šminke za svečane prilike koristiš postojani mat puder.

U ovu grupu pudera spadaju „full coverage“ puderi, čiji je period trajanja i do 24h, od momenta kada ih staviš na svoju kožu. Najbolji tečni puderi i jesu svakako oni puderi koji su dugotrajni i koje ne moraš konstantno popravljati i dodavati u toku dana, a naročito u sezoni novogodišnjih praznika kada moraju istrajati i kroz dnevni i večernji look.

Ovakvi puderi odgovaraju i normalnoj, i kombinovanoj, i masnoj koži i imaju u svom sastavu sastojke koji umanjuju vidljive znakove umora. Kako bi izgled prilagodila prilici, šminka za svečane prilike bi trebalo da bude pojačana sa par dodatnih proizvoda koji će napraviti jasnu promenu u tvom izgledu. Žurke su prilike u kojima slobodno možeš da preteraš i sa šljokicama i sa bojama i sa intenzitetom.

 

 

Za pravo znanje, praksu kojom se usavršava zanat kao i uspešnu karijeru, potreban je dobar tim! POSTANI MAKE UP UMETNIK kroz trogodišnje školovanje uz tim Akademije Purity

Da li želiš da baš ti budeš profesionalac koji će učiniti nekoga da zablista na njegovom posebnom danu - maturi, rođendanu, venčanju?! KURS ZA PROFESIONALNOG ŠMINKERA