Select Page

SKOLA MASAZE Akademski kurs za masera na Akademiji Purity

SKOLA MASAZE – AKADEMSKI KURS NA AKADEMIJI PURITY

Sa kursa za profesionalnog masera – masaža I nivo

Prenosimo vam atmosferu sa kursa za profesionalng masera. Na ovom predavanju obrađena je tema parcijalne masaže leđa koja je praktičan deo ove obuke, kao i relax masaža, vrste pokreta u masaži, masaža u slučaju spondiloze, hipertonus i slično. Kurs takođe sadrži i teoretski deo koji obuhvata istoriju masaže, odnos terapeut-klijent, anatomiju velikih mišićnih grupa, stres, pojam stresa i slično.

Skola masaze

Skola masaze na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity je veoma interesantna i sveobuhvatna. Skola masaze daje mnoge mogućnosti prilikom zapošljavanja. Naš stav na Akademiji je da maser nikada ne može biti bez posla. Zbog toga savetujemo jedan ovakav kurs.

Skola masaze može biti i jeste deo jedne mnogo kompleksnije obrazovne priče. Ukoliko želite da vidite koja je to priča kliknite ovde.

Ukoliko želite da vidite više o samoj školi masaže tj o akademskom kursu za masera, kliknite ovde.

Šta je zapravo maser?

Maser primenjuje posebne tehnike rada (pokretima ruku ili uz pomoć aparata) kojima ublažava napetost mišića i smiruje bolove, popravlja izgled kože, doprinosi opuštanju i detoksikaciji organizma (oslobađanje organizma od štetnih materija), smanjenju i uklanjanju celulita, modelovanju figure. Medicinskom masažom radi na smanjenju bolova, poboljšanju pokretljivosti tela, lečenju povreda ili oboljenja tkiva i organa. Ovom vrstom masaže pojačava delovanje terapeutskih postupaka drugih zdravstvenih stručnjaka (lekara, fizioterapeuta, kiropraktičara). Sportskom masažom povećava fizičku spremnost sportista i smanjuje nepoželjne posledice pojačane fizičke aktivnosti. Kozmetičku masažu primenjuje za potrebe opuštanja, oslobađanja od stresa, poboljšanja izgleda i elastičnosti kože ili uklanjanja naslaga masnog tkiva. Skola masaze je mesto gde se uče i pokreti koje maser izvodi koristeći ruke, dlanove, lakat ili koleno, a ponekad i stopala. U radu primenjuje različite tehnike. Može da koristi pomoćna sredstva kao što su kupke, topli i hladni oblozi, led, vruće kamenje, infracrvene lampe, eterična i prirodna ulja, kreme, losioni, masne tečnosti sa alkoholom, aparati za masiranje i dr. Stara se o ispravnom korišćenju, higijeni i ispravnosti aparature u terapiji. Posao obavlja stojeći, u prostorijama koje su zasićene vlagom i različitim mirisima. Poželjna je fizička snaga, izdržljivost, preciznost, izražena spretnost ruku, prstiju i šake. Može da radi u nekoj od medicinskih ustanova, rehabilitacionim i kozmetičkim centrima ili da obavlja samostalnu delatnost.

Skola masaze