+381607237853 akademija.purity@gmail.com

RAZLIKA IZMEĐU MICROBLADINGA, TRAJNE ŠMINKE I TETOVAŽE

Japansko iscrtavanje obrva pretstavlja estetski tretman idealan za sve one koji imaju tanke i retke prirodne obrve. Spada u polutrajne metode trajne šminke, takozvani semi permanent make up. Drugi naziv za japansko iscrtavanje obrva je microblading, nastalo od engleske reči blade što znači oštrica, nožić, što donekle opisuje i alat koji se koristi prlikom samog rada.

Japansko iscrtavanje obrva je iz istočnih zemalja na naše prostore stiglo pre nekoliko godina, ali je i dalje među najtraženijim tretmanima po salonima širom zemlje. Ova metoda je nastala iz trajne šminke, a trajna šminka iz tetovaže i usko je povezana sa njom. Iako srodne metode, velike su razlike između tetovaže, trajne šminke i japanskog iscrtavanja obrva. Navešću vam neke od njih:

  1. Kod japanskog iscrtavanja obrva se koristi nožić za razliku od trajne šminke i tetovaže kod kojih se koristi mašinica i igle za mašinicu

  2. Kod japanskog iscrtavanja obrva i trajne šminke se boja ubacuje prvi sloj kože, epiderm, dok se kod tetovaže ubacuje u drugi sloj kože, derm, gde su ćelije stabilnije.

  3. Kod japanskog iscrtavanja i trajne šminke se u toku tretmana koristi lokalni anestetik , a kod tetovaže ne.

  4. Kod japanskog iscrtavanja obrva se pigment ubacuje zasecanjem, a kod trajne šminke i tetovaže se ubacuje ubadanjem igle po principu rada mašine za šivenje.

  5. Japansko iscrtavanje obrva se radi oko sat vremena, dok se trajna šminka ili tetovaža može raditi i po nekoliko sati.

  6. Japansko iscrtavanje obrva traje od jedne do tri godine, trajna šminka do pet godina, a tetovaža ceo život.

  7. Korekcija japanskog iscrtavanja obrva se može uraditi i korektivnim pigmentom dok se korekcija trajne šminke i tetovaže može uraditi samo specijalnim laserima.

 

POGLEDAJ VIŠE O KURSU TRAJNE ŠMINKE

Permanent make up eyebrows

OVDE

POSTANI TATTOO MAJSTOR

DSCN9695

OVDE

NAUČI PROFESIONALNI MICROBLADING

postdermalna nega

OVDE