Select Page

PRVI PUT PRED KAMEROM - šminka i frizura stručni tim Akademije

Prvi put pred kamerom

Stručni tim Akademije radio je sa modelom koji je prvi put pred kamerom. Naš model se zove Maja i bavi se različitim oblicima organizacije događaja pa čak i DJ-ingom. Nikada do sada se nije profesionalno fotografisala niti bavila modelingom. Prvi put pred kamerom je za nju bio vema uzbudljiva ali i izazov za stručni tim Akademije koji je radio šminku i frizuru. Maja je veoma harizmatična, vesela i raspoložena za saradnju. Imali smo dve promene šminke i frizure. Prvi izgled je bio vrcav i zabavan a drugi nešto ozbiljniji i moderan. Maja je izrazila želju da se oproba u obe teme kako bi otkrila šta joj najviše odgovara. 

Prvi put pred kamerom i prvi “look” bio je veseo, razdragan i poput devojčice. Što se tiče frizure odlučili smo se za popularne riblje kosti. Kosu smo podelili na sredini i odvojili kosu na dva segmenta. Svaki segment se plete posebno koristeći po tri pramena. Ove pletenice se idealno kombinuju uz kratke šiške koje ima Maja. Šminka je za sada lagana i svetlih boja. Na očima smo radili 3D tehniku šminkanja očiju kako bi se maksimalno istakle. Koristili smo svetlu bež senku na prvoj trećini oka, tamno smeđu na središnjem delu kapka a na samim spoljašnjim uglovima tamno smeđu i vrlo malo crne. Maja nam je otkrila da se privatno ne šminka ni malo, ali joj ovakav makeup nije delovao previše napadno. Uradili smo besprekoran ten sa izraženim konturama lica kako bi se ono isticalo na fotografiji. Korišćenje higlightera je obavezno kako bi na licu imali mladalački sjaj i svežinu. Na usnama smo koristili jarku pink nijansu koja se poklapa sa duhom prvog izgleda. 

Maja se prvi put pred kamerom odlično pokazala u prvom izdanju. Čitav tim je uradio uspešan posao a magija se dešavala ispred foto aparata. Naš model je u početku nesigurno pozirao ali sugestijama i savetima fotografa slike su postajale sve bolje i bolje. Maja je bila u prilično prirodnoj atmosferi tako da je njena harizma i razdraganost izlazila na površinu. Izvrsno je komunicirala sa kamerom i menjala poze. Fotografije su izgledale spontano, prirodno i u Majinom duhu. Usledila je promena šminke i garderobe. Pojačali smo oči crnom senkom i krejonom. Dobili smo smokey eyes koji smo kombinovali sa tamnim karminom. Maja je nosila kožnu jaknu, metalik suknju i rukavice. Sada je već imala malo iskustva sa kamerom tako da su poze i fotografije dolazile same od sebe. Prvi put pred kamerom ne mora biti neprijatno iskustvo, kao što je to u većini slučajeva, već može biti veoma zabavno i uspešno. 

POGLEDAJTE KAKO SE NAŠMINKATI ZA VEČERNJI IZLAZAK

IMG_9346

POGLEDAJTE ŠMINKU ZA POSAO

_MG_5497