+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRIRODNA ULJA ZA SUNČANJE SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

PRIRODNA ULJA ZA SUNČANJE SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

Mnogi kozmetički proizvodi za sunčanje su štetni za zdravlje, zbog raznih toksičnih sastojaka koje sadrže. Zato je uvek bolje koristiti prirodne preparate, koje čak i sami možete spremiti. Prirodna ulja za sunčanje su topla preporuka ljudima i deci koji su osetljivi na razne preparate i koji imaju osetljivu kožu. Najbolje je prirodna ulja kombinovati sa prirodnim mineralima, kao što su ekstrakt algi, cinkov oksid ili titanijev dioksid.

Prirodna ulja štite od UVB zračenja koje izaziva opekotine, a minerali filtriraju UVA zračenje koje ubrzava starenje kože. Zahvaljujući biljnim supstancama i mineralima, stvara se prirodni filter koji štiti kožu od delovanja UVA i UVB zraka. Na taj način se sprečava i pojava crvenila, a koža postepeno tamni i dobija lep bronzni ten. Osim što poseduju zaštitni faktor, većina biljnih ulja ima i neka druga svojstva. Sadrže vitamine A, D i E, i esencijalne masne kiseline, te stoga štite kožu od isušivanja, leče upale i regenerišu kožu.

ULJE LEŠNIKA je čest sastojak u mnogim kozmetičkim preparatima. Prirodni faktor ovog ulja je između 10 i 30. Ono štiti kožu od UVA i UVB zračenja, brzo se upija i sprečava starenje kože, a omogućava i da brzo potamnite.

ULJE SEMENKI MRKVE ima prirodni SPF od čak 38 do 40. Ovo ulje usporava starenje, tako što sprečava bore i pojavu staračkih fleka. Leči razne probleme na koži, kao što su psorijaza, čirevi i ekcemi.

ULJE SEMENKI MALINE ima zaštitni faktor od 28 do 50 i poseduje jaka antiupalna svojstva pa je naročito dobro za iritiranu kožu, kožu sklonu ekcemima i osipima.

ULJE PŠENIČNIH KLICA sadrži najveće količine vitamina E, a njegov prirodni SPF je  20. Ovo je ulje za lečenje iritirane kože i za regeneraciju kože.

SOJINO ULJE je bogat izvor vitamina E i poboljšava ten. Njegov zaštini faktor je 10. Često se koristi i kao sredstvo protiv komaraca.

ORAHOVO ULJE je bogat izvor omega 3-masnih kiselina i najbolje ulje za tamnjenje i lepu boju tena.

KOKOSOVO ULJE je obogaćeno beta karotenom i jedno je od najboljih za sunčanje koje vam pomaže da dobijete bronzanu boju. SPF mu je od 2-8. Naročito se preporučuje onima koji imaju osetljivu kožu.

Ovo su samo neka od prirodnih ulja koja vam mogu poslužiti kao dobar izbor za sunčanje sa prirodnim SPF faktorom.

NEGA KOŽE POSLE LETOVANJA

POSLE SUNČANJA

VIDI OVDE

POSTANI ESTETIČAR-KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

Nega dekoltea

VIDI OVDE

KAKO ZAŠTITITI KOŽU OD UJEDA INSEKATA

KAKO ZAŠTITITI KOŽU OD UJEDA INSEKATA

VIDI OVDE