Select Page

Primenite pravila francuskog makeup-a

Primenite pravila francuskog makeup-a

 

Primenite pravila francuskog makeup-a.Francusku šminku obeležavaju crni ajlajner i crvene usne. Medjutim danas ajlajner postoji skoro u svim bojama tako da se pravila ne moraju striktno poštovati. Važno je da ajlajner naaglasi oblika vašeg oka. Usne mogu biti našminkane na dva načina. Klasično našminkane usne podrazumevaju konture usana a drugi način je da nanesete ruž ili sjaj za usne bez konture olovkom.
Kada krenete da se šminkate na francuski način uvek se trudite da prvo pokrijete nedostatke na licu. Francuskinje preferiraju mat izgled i trudite se da vam ten nikako ne bude mnogo taman.
Na kapke nanesite nijanu bež-bele. Može i sedefasta senka. I onda sledi ajlajner. Kod nanošenja maskare je važno da na trepavicama ima dva sloja.

Francuski makeup posebno obeležavaju dobro našminkane usne jer one privlače pažnju. Usne možete naglasiti konturom a ostatak usana našminkajte mat karminom. I za kraj koristite rumenilo kako bi vrlo malo naglasili jagodice.Primenite pravila francuskog makeup-a i naučite sa profesionalcima na Akademiji Purity.

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

 

 

Ali, ipak je važno zadržao jednu važnu karakteristiku francuskog make-up-a: ajlajner treba da naglasi oblik oka i “strelica” mora da bude dovoljno duga. Usne mogu biti oslikana na dva načina. Klasična verzija – prvo olovkom izvucite konture usana, a onda obojite ružom celu površinu usana. Druga opcija je primenjivanje ruža ili sjaja za usne bez konture olovkom. Ova opcija bez kontura je popularnija kada koristite ljubičasti karmin.  Kako odabrati idealan tamni ruž? Kako da postignete savršeni francuski makeup: 1. Pre svega, vodite računa o vašoj koži. Vaš zadatak je da sakrijete sve svoje nedostatke, naročito crvenilo i sjaj. Uostalom, Francuskinje preferiraju da koža bude savršeno mat. Međutim, ten ne bi trebalo da bude previše taman. Zato je bolje da koristite puder u vašem tonu kože, ili nešto svetliji. 2. Na kapke nanesite nijansu bež-bele. Može i sedefasta senka. Zatim nacrtajte strelicu crnim ajlajnerom. Ako imate previše svelte obrve možete dodajte malo smeđe ili sive olovke.Primenite pravila francuskog makeup-a, ali nemojte preterivati: u francuskom makeup-u obrve ne treba naglašavati. 3. Na trepavice nanesite dva sloja crne maskare. 4. Francuski makeup zahteva savršeno našminkane usne, jer one privlače pažnju. Pre svega, staviti na usne malo transparentnog pudera. Zatim naglasite konture usana olovkom, a ostatak usana obojite mat karminom. Da obojite bore na usnama, koristite posebnu četkicu za karmin. 5. Za kraj, naglasiti jagodice nežnim rumenilom. Francuski makeup je spreman!