+381607237853 akademija.purity@gmail.com

PRIMENA PAPAJE

 

PRIMENA PAPAJE

Papaja se već dugi niz godina koristi u tradicionalnoj medicini. Istraživači sa instituta u Mauricijusu su otkrili da zeleni čaj i fermentisana papaja mogu sprečiti dijabetes.  Primena papaje u vidu zelenog čaja od ove biljke smatra se poželjnom kako bi se sprečilo povećanje glukoze u krvi.

Rezultati istraživanja su veoma važni, jer ukazuju na smanjenje faktora rizika za dijabetes i kardiovaskularne bolesti bez primene lekova.

Ova biljka se može koristiti u ishrani kao začin u kuvanju. Zreli plod Papaje se obično jede sirov, bez ljuske i semenki. Treba napomenuti da budete oprezni u korišćenju papaje i pridržavate se propisanih doza, jer ona može biti štetna ako se koristi u prevelikim količinama.

Papaja u kozmetici

Naša koža je satkana od tkiva koje se rastežu sa godinama. Elastin i kolagen su dva vlakna kože koja doprinose njenoj čvrstoći i mogu pomoći u obnavljanju elastičnosti kože. Papaja može pomoći u obnovi elastina, čime dolazi do ponovne izgradnje zdrave kože i sprečavanja bora.

Papaja je odlična za masnu kožu, jer uklanja višak masnoće sa lica. Takođe, pomaže u posvetljavanju boje kože i može pomoći pri uklanjanju pigmentacije. Papain iz papaje obnavlja kožu,  a ovaj enzim je prirodni  sastojak svih papaja. Međutim, najveće količine su zabeležene u voćkama koje još nisu zrele.

Papain takođe u velikoj meri pomaže u probavljanju proteinske hrane i poboljšava zarastanje rana pa je zato vrlo koristan za kožu. Ima i antioksidativno delovanje tako da leči sluznicu.

Vitamin C iz papaje sprečava bore

Papaja takođe sadrži vitamin C, koji pomaže u vraćanju elastičnosti kože i proizvodnji kolagena (a on je zaslužan za čvrstoću kože).

Maska od papaje za kućnu negu:

1. Kako biste pripremili papajinu masku za lice, odaberite zelenu, nedovoljnu zrelu papa

2. Polovinu voćke pretvorite u kašu pa je pomešajte sa kašičicom meda.

3. Očistite lice toplom vodom i nanesite masku. Ostavite da deluje pola sata, a zatim je isperite.

4. Postupak možete ponavljati dva puta nedeljno. Na taj ćete način pomoći obnovi kože i sprečavanju bora.

 

 

 

KUMVAT - IZVOR VITAMINA C

kumvat

VIDI OVDE

PRIMENA PREPARATA SA VOĆNIM KISELINAMA

biološki tretman sa voćnim

VIDI OVDE