+381607237853 akademija.purity@gmail.com

kumkvat

KUMKVAT - veliki izvor vitamina C

Kumkvat – izvor vitamina C

Kumkvat spada u grupu citrusnog voća, slatkastog okusa i jede se sa korom. Prvobitno je uzgajan u Kini, a danas se njegova proizvodnja proširila po celom svetu.
Ovo voće sadrži velike količine vitamina A, C i E kao i fitonutrijenata koji štite od lošeg uticaja slobodnih radikala.
Zbog velike koncentracije vitamina C, odličan je za jačanje imuniteta, a štiti i od prehlade, gripa kao i drugih infekcija.
Kumkvat je veoma koristan za kardiovaskularno zdravlje. Konzumiranjem kumkvata snižava se holesterol i trigliceridi u krvi što utiče na dobar protok krvi i smanjenje rizika od moždanog i srčanog udara.
Ova voćka je bogata kalijumom koji održava dobar nivo tečnosti u telu, a to je od velikog značaja za dobar krvni pritisak. Prisutne su i omega 3 i omega 6 masne kiseline koje doprinose dobrom zdravlju kardiovaskularnog sistema.
Zbog svih antioksidanata i zdravih dijetalnih vlakana,kumkvat je odličan za smanjenje rizika od dijabetesa tipa 2.
Fitonutrijenti, antioksidanti i tanini su snažni borci protiv upalnih procesa u organizmu koje prouzrokuju slobodni radikali. Ovo voće se pokazalo odlično u prevenciji artritisa.
Za podizanje energetskog nivoa, kumkvat je odličan izbor. Ona je dobar izvor riboflavina koji dokazano ubrzava metabolizam i potpomaže probavu ugljikohidrata, proteina i masti.
Pre jela ovu voćku malo protrljajte među prstima, da otpusti sokove i ulja koja imaju i citrusni ukus i na ovaj način će biti puno ukusniji. Po ukusu najviše podseća na mandarinu, a jedina razlika je u obliku i što je kora dovoljno mekana da se može da se jede.
Od ovog voća se moće praviti slatko, džemovi, sokovi i pite, šta god vam padne na pamet.
Pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

kurs plazma pen tretmana

KLIKNI OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O BIOLOŠKOM TRETMANU LICA

šta je biološki tretman

OVDE