Select Page

Postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju

Postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju

Postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju.Generalno devojke koriste tehniku smokey eyes medjutim i mačkaste oči su vrlo inspirativne te tako postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju. Efekat mačkastih očiju možete postignuti ajlajnerom koji se proteže dužinom kapka a završava se zaoštrenim vrhom. Ovako našminkane oči naglašavaju vaš pogled.
Postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju.Mačkasta šminka je idealna za svaki dan zato što izgleda vrlo elegantno i atraktivno. Nakon toga možete na usne naneti neki ruž kako biste imali celokupan izgled.
UZ ŠMINKU koja akcenat stavlja na oči, dobićete stilizovan izgled, koji je pogodan za svaku priliku, bilo da je u pitanju dnevna, poslovna i večernja prilika.
Mačkaste oči sa dugim i gustim trepavicama i besprekorno oblikovane obrve sigurno će učiniti vaš pogled zavodljivijim. Sledeći trikovi će vam pomoći da se našminkate u nekoliko koraka.

PODLOGA
Prvo stavite podlogu na lice, a zatim nanesite korektor ispod očiju kako biste prikrili podočnjake i tragove umora. Na T zonu (čelo, nos, brada) stavite malo pudera u prahu, a jagodice naglasite rumenilom.

Dok sledeća pravila važe konkretno za oči.

Postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju.Preko celog kapka nanesite senku svetlije nijanse. Istu senku nanesite na unutrašnji ugao oka. Potom olovkom na spoljnjem uglu oka napravite slovo V pa taj deo između popunite tamnijom senkom tako da je spojite sa svetlijom.

Zategnite gornji kapak, potom ajlajnerom ili olovkom povucite liniju od jednog do drugog ugla, i malo je produžite kod spoljnjeg ugla oka. Umesto crnog možete da nanesete i ajlajner u tamnobraon boji.

Povucite donji kapak nadole i nanestite ajlajner na otprilike tri četvrtine kapka od spoljnjeg ka unutrašnjem uglu oka. Kako se približavate unutrašnjem uglu neka linija bude nešto bleđa, a malo je produžite na spoljnjim uglovima. Da biste malo ublažili efekat, nanesite malo braon senke na donju liniju trepavica.Postignite efekat zavodljivih mačkastih očiju na Akademiji Purity.

Više o kursu za PROFESIONALNOG ŠMINKERA klikom OVDE

 

 

 

 

Lako možete postići smokey mačkaste oči nanošenjem tamne senke na gornji kapak. Potom povucite ajlajner uz ivicu trepavica i iznijansirajte senku i ajlajner da granica bude skoro nevidljiva.

Naglasite obrve olovkom ili tamnijom senkom kako biste istakli njihov prirodan izgled i tako pojačajte efekat fatalnog mačkastog pogleda. Da bi vam pogled bio još izražajniji, na kraju nanesite maskaru za volumen, i na gornje i na donje trepavice.

Ispod obrve nanesite svetlobraon ili belu senku. Na sredinu stavite svetlobraon senku duž celog kapka. Zatim, napravite slovo V ajlajnerom ili olovkom, pa ga popunite tamnobraon ili crnom senkom, a na donji kapak nanesite tamnobraon senku. Na kraju stavite maskaru u dva sloja.