Select Page

KAKO DELUJU MASKE ZA LICE - sa nastave na predmetu Primenjena kozmetologija II

Kako deluju maske za lice 

Na predavanju na predmetu Primenjena kozmetologija II studenti su učili kako deluju maske za lice. Različite maske za lice imaju različito dejstvo na kožu. One su obavezan deo većine tretmana lica jer imaju blagotvorno dejstvo na kožu. U zavisnosti od tipa kože, problematike i stanja kože kozmetičar određuje i vrstu maske. Maske mogu biti za profesionalnu upotrebu, kućnu upotrebu i ručno pravljene. Na predmetu Lekovito bilje studenti će učiti spravljanje proizvoda a između ostalog i spravljanje maski. Studenti trenutno koriste biljnu masku, termo masku i maske brenda “Purity”. 

Kako deluju maske za lice

Jedna od Purity maski koje se koriste za tretmane je Purity hidrantna umirujuća maska. Namenjena je za profesionalnu upotrebu. Njena svojstva su hidriranje i relaksirajuća terapija za sve tipove kože. Nakon pripreme lica i komedoekspresije nanosi se deblji sloj. Ovakav sloj maske se temeljno čisti za sedam do deset minuta. Spojen hidratacioni kompleks odmah smiruje kožu i održava vlažnost duže vreme. Sprečava isušivanje, ojačava zaštitu vlažne barijere tj.hidrolipidnog sloja. Sadrži jedinstvenu formulu šećera i amino kiselina. Sadrži ekstrakt getolina-posebna extrakcija francuskog oraha koji ima visoku koncentraciju polifanola, proteina, minerala, soli, vitamina i kiselina. Extrakti su iskorišćeni kao energetski katalizatori ćelija. Snažno utiče na imunizaciju kože, povećava trajnost od povređivanja ranog starenja kože. Alantoin -smiruje i relaksira kožu, smanjuje iritaciju i pomaže u prevenciji alergijskih reakcija, hidrira kožu i pomaže regeneraciji ćelija kože. Hamemelis – ekstrakt je prirodni ekstrakt koji ima ulogu kao antibakterijska supstanca za tretmane akni i bubuljica. Prirodni glicerin >kokos i palme< održava koži vlažnost u hidroskopskim aktivnostima kako bi se voda apsorbovala. Kamilica i aloe vera – sprečavaju crvenilo i utiču na svežinu kože.

Kako deluju maske za lice

Maske za lice možete napraviti i kod kuće. Najčešći sastojci koji se koriste su med, jaja, mleko, jogurt, krastavac, bilje i glina. Ovakve maske su se koristile za negu kada kozmetička industrija nije bila razvijena. Znanje o njima prenosi se sa kolena na koleno. Prirodne maske su sada dostupne kao kozmetički proizvodi u drugačijem obliku. Ekstrakti iz prirode se i dalje koriste i kombinuju u proizvodnji preparata. 

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA PURITY TRETMAN

Snapshot-48

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ČAS LEKOVITOG BILJA

DSCN5347