Select Page

ŠMINKA KOJA ISTIČE - sa nastave na praktičnoj nastavi smera Makeup artist

Šminka koja ističe

Kakva je to šminka koja ističe? Koje boje se koriste? Koje tehnike nanošenja? Kako je uklapamo sa tenom. bojom kose i bojom očiju? Šminka koja ističe se najčešće primenjuje u specijalnim prilikama ili na sceni. Tokom dana ovakva šminka nije primenljiva zbog celokupnog utiska. Na fotografijama su radovi studenata prve godine smera Makeup artist. Tehnika šminkanja očiju je panda. Polako se približava kraj semestra i samim tim i kraj predavanja na predmetu Tehnike šminkanja lica. U sledećem semestru studenti prelaze na predmet – Scenska šminka. Ovakva šminka i tehnike nanošenja šminke su postepeni prelaz na scensku šminku.  

Šminka koja ističe

Tehnika šminkanja očiju, panda, koristi se u specijalnim i glamuroznim prilikama. Izuzetno je efektna šminka koja se teško iznosi u svakodnevnici. Takođe, za postizanje ovakvog looka-a je potrebno puno veštine i mirna ruka. Panda se može izvesti u puno različitih kombinacija kada su boje u pitanju. Najveći kontrast između svih tih nijansi je crna koja je pozicionirana na spoljašnjem uglu. Ova tehnika se bazira na izuzetno velikom kontrastu svetlih boja u unutrašnjosti kapka i tamnih boja koje stvaraju nagli prelaz. Na taj način se dobija šminka koja ističe.

Šminka koja ističe skoro uvek ide u pratnji veštačkih trepavica. One svaku beauty šminku, pogotovo onu za specijalne prilike, čine znatno glamuroznijom i ženstvenijom. Često, možete naneti samo veštačke trepavice, crni eyeliner i crveni karmin i glamurozna šminka je gotova. Ovo je pozato kao Old Holiwood look koji se mogao videti na divama glumica pedesetih godina dvadesetog veka. Pogotovo na kameri, ovakva šminka je delovala veoma upečatljivo i jasno. Šminka koja ističe se koristi u raznim prilikama a najčešće kada se privlači sva pažnja ka licu.

POGLEDAJTE VIŠE O MISS SRBIJE ZA HELLO PARTY

dscn5183

POGLEDAJTE VIŠE O EMISIJI MENJAM ŽENU

15174625_10209385802854768_553959489_n

POGLEDAJTE VIŠE O NIJANSIRANJU PLAVE KOSE

image-0-02-05-85a9ccdf804779e90a90b02be309ea6f9d9ba2d341a0eda158771c7734f55765-v