Select Page

PARAFINSKO PAKOVANJE RUKU - dubinska nega za šake i kožu ruku

Parafinsko pakovanje ruku

Parafinsko pakovanje ruku je kozmetički treman koji hidrira i revitalizuje kožu ruku.Ovaj tretman utiče i na simptome reumatizma. Ruke se potapaju u zagrejani parafin na temperaturi od 53C. Koji je obogaćen uljima i vitaminom E. Tretamn bi trebao da se sastoji u seriji od 5-10 seansi u zavisnosti od stanja kože. Pre početka tretmana treba dezinfikovati ruke antibakterijskim sredstvom. Nakon toga uzima se piling i nežno utrljava i skida .Posle piling dolazi na red masaža blagim kruznim pokretima u središtu šake i izlačenjem svakog prsta. Tada su ruke spremne za parafin. Nakon potapanja ili pri završenom mazanju ruke uviti u foliju providnu i navući frotirske rukavice. U pakovonju ruke stoje 10-15 minuta, a celukupan tretamn traje do 30 minuta. Parafinsko pakovanje nije samo odličan tretman za lepše ruke, već ima i medicinska svojstva.

 

Efikasno olakšava bolove u rukama i poboljšava cirkulaciju. Ovaj tretman opušta umorne suke, stopala i druge delove tela. Kao toplotni tretman, odličan je za olakšavanje simptoma raznih problema. Pomaže u olakšavanju bolova izazvanih fibromilagijom, artritisom, osteoartritisom, napetim i upaljenim mišićima itd. Toplota ima terapeutska svojstva koja su izuzetno efikasna kada je u pitanju ublažavanje bolova izazvanih ovim problemima, posebno kad su u pitanju upaljeni i napeti mišići.Topao vosak pomaže u omekšavanju otvrdle kože izazvane sklerodermom, bolešću koja nastaje zbog prekomernog skupljanja kolagena u koži i drugim organima. Ovaj zdravstveni problem, ako se ne leči, može izazvati znatno ozbiljnije komplikacije.Parafinsko pakovanje koži daje elastičnost, što poboljšava pokrete samih ruku, posebno na koži kojom su prekrivene šake.

 

Ovo parafinsko pakovanje sprečava grčeve i zatezanje mišića i ukočenost prstiju.Parafinsko pakovanje pomaže u detoksicaciji organizma i pomaće u otvaranju začepljenih pora, što kao posledicu ima lakše izbacivanje prljavštine i toksina iz tih pora. Kada se ovaj proces završi, svi ostali organi mogu lakše fonkcionisati. Detoksikacija organizma parafinskim tretmanom takođe dobro služi kao prevencija protiv mnogih bolesti.

 

POGLEDAJTE VIŠE O ČIŠĆENJU PRE TRETMANA LICA

pre tretmana lica

POGLEDAJTE VIŠE O SKIDANJU MASNIH NASLAGA MASAŽOM

skidanje masnih naslaga

POGLEDAJTE VIŠE O DOBROBITI MASAŽE GLAVE

masaže glave