+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Parafinska maska za lice

Parafinska maska za lice

Parafinska maska za lice pomaže koži da zadrži vlagu, tonifikaciju i elastičnost dok smanjuje pojavu borica i bora. Idealna je za upotrebu na suvoj i dehidriranoj koži, koja izgleda mlohavo, ostarelo i bez tonusa. Parafin je dobrohotan prema koži i ima vrlo umirujući terapeutski efekat, takođe se koristi za opuštanje mišića i mišićnih bolova.

Parafin pojačava mikrocirkulaciju u koži, hidrira kožu tako da na njenu površinu izvlači vlagu iz donjih slojeva kože, pravi okluzivnu masku (bez pristupa vazduha i vlage) koja stvara idealno okruženje za bolji prodor nanesenog proizvoda, što rezultira optimalno hidriranom kožom. Pojačana cirkulacija pridonosi odstranjenju toksina iz tela, poboljšava stanično disanje, te na taj način u mnogočemu poboljšava zdravlje i izgled kože. Nakon parafinske maske, koža je svežija, bolje hidrirana, a cirkulacija krvi i limfe je pojačana.

Pre nanošenja maske na kožu, vosak se zagreva (temperatura grejanja od maksimalno 55 ° C), nakon čega postaje lepljiva i ima viskozni oblik koji je lako položiti na lice.

Uglavnom, parafinska maska se koristi 3 puta nedeljno. Trajanje držanja maske na licu je od 10 do 20 minuta. Uz korišćenje ove maske dozvoljena je kombinacija drugih kozmetičkih tretmana.

Maska se ne preporučuje kod:

– hipertenzije

– kardiovaskularnih bolesti

– trudnoće

– velikog broja mladeža ili bradavica

– zgrušavanja krvi

– proširenih krvnih sudova

Parafinsku topilicu podesimo na 40 stepeni i tako otopljeni parafin nanosimo preko gaze. Parafinska maska deluje i nakon parafinskog tretmana koža je hidrirana, umirena, mekša, elastičnija, zategnuta, osvežena i nahranjena. Pred kraj tretmana nanosimo Aloe vera gel masku, koja će dodatno hidrirati kožu lica, vrata i dekoltea. Na kraju tretmana nanosimo toniranu kremu sa zaštitnim faktorom 50, kako bi lice sačuvali od štetnih sunčevih zraka i dodatnog isušivanja kože.

Parafin je takođe najefikasniji u Anti age tretmanima lica. Može se takođe koristiti i za negu ruku i stopala. Parafin ili Paraffinum Liquidum je mineralno ulje (dobijeno preradom nafte). Uloga mu je zaštita kože od spoljašnje sredine, pri čemu ona sporije gubi vlagu i ostaje hidrirana, a hidratacija jeste ključna u borbi protiv starenja. Parafin stvara i tanak, nevidljiv film na koži, koji sprečava da vlaga izađe napolje.

 

Tretman lica sa parafinom

VIDI OVDE

DERMATOLOŠKI ESTETIČAR - SPECIJALISTIČKE STUDIJE NA AKADEMIJI PURITY

parafinska maska za lice

VIDI OVDE

PURITY HIDRATANTNI SPREJ ZA KOŽU

parafinska maska za lice

VIDI OVDE