Select Page

Tretman lica sa parafinom

Parafin za suvu i zreliju kožu

Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity je rađen tretman lica sa parafinom. Parafin je najefikasniji u tretiranju suve,dehidrirane i zrelije kože. Parafin podstiče duboku hidrataciju kože i poboljšava cirkulaciju kože. Pre samog početka parafinskog tretmana neophodno je uraditi hemijsko čišćenje lica, vrata i dekoltea, sa Purity cleasing gelom za čišćenje, nakon toga ispitujemo tip kože i procenjujemo sve nedostatke na licu klijenta i zatim prema obliku lica prilagođavamo sterilnu gazu,a pre toga zaštitimo oči vatom. Parafinsku topilicu podesimo na 40 stepeni i tako otopljeni parafin nanosimo preko gaze. Parafinska maska deluje 30 minuta, nakon parafinskog tretmana koža je hidrirana, umirena, mekša, elastičnija, zategnuta, osvežena i nahranjena. Pred kraj tretmana nanosimo NMF Aloe vera gel masku, koja će dodatno hidrirati kožu lica, vrata i dekoltea. Na kraju tretmana nanosimo Purity toniranu kremu sa zaštitnim faktorom 50, kako bi lice sačuvali od štetnih sunčevih zraka i dodatnog isušivanja kože.

Parafin je takođe najefikasniji u Anti age tretmanima lica jer pomaže koži da zadrži vlagu, tonifikaciju i elastičnost dok smanjuje pojavu borica i bora. Takođe se parafin može koristiti i za negu ruku i stopala. Parafin ili Paraffinum Liquidum je mineralno ulje (dobijeno preradom nafte).
Uloga mu je zaštita kože od spoljašnje sredine, pri čemu ona sporije gubi vlagu i ostaje hidrirana (a hidratacija jeste kljucna u borbi protiv starenja).
Parafin stvara i tanak, nevidljiv film na koži koji sprečava da vlaga izadje napolje.

Pogledajte kako izgleda Purity hidratantni sprej za kožu

Pogledajte kako izgleda tretman hidratacije rađen Aleksandru Jankovu

ALEKSS