+381607237853 akademija.purity@gmail.com

OSLOBODITE SE NEGATIVNE ENERGIJE

OSLOBODITE SE NEGATIVNE ENERGIJE

Kineska medicina nas uči kako da sprečimo bolest pre nego što nastane, tako što ćemo stimulisati posebne tačke na telu. U tekstu će biti reči o jednoj od najvažnijih tačaka, čijom stimulacijom možete da pokrenete protok energije u telu i oslobodite se negativne energije.

Tradicionalna kineska medicina sledi uverenje da na ljudskom telu postoje meridijani energije i duž njih, gomila akupunkturnih tačaka. Kenet Riland, nekadašnji lekar američkog predsednika Niksona, rekao je da je akupunktura najveći doprinos medicini koji je iko ikad napravio.

Prema akupunkturi, Či, ili životna energija, teče kroz meridijane i pokreće funkcije organizma. Akupunkturom ili akupresurom, možemo da stimulišemo protok te energije, ako ne teče pravilno, odnosno, ako imamo neki zdravstveni problem.

Teorija akupunkture i akupresure, definisala je 12 tih meridijana energije, koji povezuju sve vitalne organe i održavaju ravnotežu energije u telu. Ako neka energetska tačka ne funkcioniše kako treba, to će se odraziti na stanje vašeg organizma.

Svakodnevni stres dovodi do određenih blokada u meridijanima i ostavlja posledice na naše zdravlje. Ako je stres konstatan i ne oslobađamo ga se, može doći i do ozbiljnih oboljenja organa.

Stimulacijom određenuh akupunkturnih tačaka možemo se osloboditi stresa, tako što ćemo pokrenuti protok energije u meridijanima. Tačke možemo stimulisati pritiskom, što je onda akupresura, ili iglicama, što bi bila akupunktura.

Tačno u centru grudnog koša nalazi se energetska tačka CV17. Ta tačka je povezana s našim srcem, ali i sa osećanjima. Ako ste pod stresom ili ste nervozni, pritiskom na ovu tačku možte da se oslobodite nagomilane energije koja se tada akumulira. Tačka CV17 zadužena je da balansira nivo Jin energije (energija mirovanja) i Jang energije (energija pokreta, akcije). Zbog stresa i negativnih emocija, dolazi do neravnoteže ovih energija u toj tački, što se odražava na imuni sistem.

– Pronađite je, tako što ćete vrhovima prstiju, kružnim pokretima, lagano promasirati to područje i osetiti gde vas boli.

– CV17 se nalazi tačno četiri prsta iznad donjeg kraja grudne kosti, na sredini grudi.

– Spojite dlanove kao u molitvi i sedite tako da su vam leđa prava.

– Ruke su u opisanom položaju, u visini grudi. Prsti su okrenuti ka gore. Sada približite ruke i pritisnite zadnjim delom palčeva tačku CV17.

– Tačka se takođe može stimulisati jagodicom srednjeg prsta, dok su domali prst i kažiprst tik iznad i ispod nje.

– Dišite duboko tokom izvođenja ovih vežbi i stres i nervoza će polako nestati.

 

 

 

AKUPRESURA - PREDMET NA III GODINI STUDIJA SMERA WELLNESS I SPA TERAPEUT- POSTANITE I VI JEDAN OD NJIH

AKUPRESURA

VIDI OVDE

KURS REFLEKSOLOGIJE SA REFLEKSOTRETMANIMA

refleksologija

VIDI OVDE