Select Page

ISPIT IZ OBLASTI PRIMENJENE KOZMETOLOGIJE - studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar

Ispit iz oblasti primenjene kozmetologije

Studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar polagali su ispit iz oblasti primenjene kozmetologije. Ovaj predmet se sastoji iz teoretskog i praktičnog dela a od izuzetne je važnosti za stručnost studenata u oblasti tretmana lica i nege kože. Ispit se sastojao iz praktične primene higijenskog tretmana lica i teoretska pitanja u vezi sa njim. Tretman se započinje pripremom prostora i klijenta. Zatim se radi apšminkovanje lica penušavim sredstvom, mlekom i tonikom. Sledi obavezno ispitivanje kože klijenta. Tada se utvrđuje tip kože, osetljivost, elastičnost, debljina i tretman koji je potreban da se uradi.

Ispit iz oblasti primenjene kozmetologije se nastavlja higijenskim tretmanom lica koji podrazumeva limfnu drenažu lica, otvaranje pora, komedoekspresiju, masku i hranljivu kremu.Limfna drenaža lica se primenjuje kako bi poboljšali cirkulaciju i podstakli limfu da protiče kroz kožu. Ovaj proces opušta klijenta i stvara mu osećaj lakoće. Zatim otvaramo pore. Ono se može izvršiti na više načina kao i sa više različitih preparata. Primarni način otvaranja pora je parenje lica. Parenje se izvršava vapozonom – aparatom koji ispušta vodenu paru usmerenu ka licu klijenta. Toplota koja deluje na površinu kože otvara pore koje su spremne za dalju komedoekspresiju.

Komedoekspresija podrazumeva veoma pažljivo istiskivanje gnojnog sadržaja u aknama koje su dovoljno sazrele za takvo delovanje. U profesionalnim uslovima ovakve metode su najdelotvornije kako bi se rešili akni jer neke sadržaje je moguće otkloniti jedino istiskivanjem. Nakon ovoga je obavezna dezinfekcija kako se bakterije ne bi širile po čitavom licu. Sledeće je nanošenje maske koja umiruje kožu i tokom svog delovanja hrani. Uklanjamo je kozmetičkim sunđerima i mlakom vodom a tretman završavamo Purity demi makeup zaštitnom kremom sa blagom pigmentacijom i zaštitnim faktorom. U sledećem semestru studente čeka još mnogo gradiva i novih tema a dosadašnje znanje iz oblasti primenjene kozmetologije im je na zavidnom nivou. 

POGLEDAJTE VIŠE O KOMEDO GELU

komedo gel

POGLEDAJTE VIŠE O KOŽI POSLE AKNI

koža posle akni

POGLEDAJTE VIŠE O SEBOREIČNOM DERMATITISU

seboreični dermatitis