Select Page

NEMANJA RADULOVIĆ I AKADEMIJA PURITY - snimanje muzičkog spota

Nemanja Radulović i Akademija Purity

Studenti prve godine smera Makeup artist radili su šminku za muzički spot Nemanje Radulovića. Pored Nemanje kao glavnog aktera spota tu si bili i različiti muzičari i statisti na snimanju. Šminka koju je nosio Nemanja Radulović sastojala se od besprekornog tena i malo krejona. Ten je veoma bitan kada je snimanje u pitanju jer kamera može snimiti i najmanji nedostatak na licu. Nakon besprekorne podloge smo senčili lice kako bi dobili na dimenziji. Nemanja je nosio na vrlo malo crnog krejona kako bi oči se istakle na kameri. Što se tiče ostalih devojaka u spotu koncetrisali smo se, takođe, na besprekoran ten. Većina devojaka je nosila eyeliner koji ističe oči. Senčenje lica je obavezno a izbor karmina je bio različit. Studenti su se zabavili na setu, stekli novo iskustvo i radili sa izvrsnim umetnikom kao što je Nemanja Radulović. 

Nemanja Radulović je rođen 1985. godine u Nišu. Do odlaska na studije u inostranstvo bio je učenik Dejana Mihailovića, održao stotine koncerata, osvojio brojna priznanja među kojima Oktobarsku nagradu Beograda za stvaralaštvo mladih (1996) i Nagradu Talenti godine Ministarstva prosvete (1997), a na međunarodnoj sceni – prve i specijalne nagrade u Strezi (1995), u Češkoj (Jan Kocijan, 1996), u Litvaniji (Balis Dvarionas, 1997), Poljskoj (Vijenjavski-Lipinski, 1997) i Francuskoj (Jehudi Menjuhin, 1998). Godine 1998. započeo je studije na Visokoj školi za muziku u Sarbrikenu, u klasi Džošue Epštajna, a od 1999. studira i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Dejana Mihailovića. Sa 14 godina, septembra 2000., primljen je na Visoki nacionalni konzervatorijum za muziku u Parizu u klasu Patrisa Fontanaroze. Učestvovao je i na majstorskim kursevima Jehudija Menjuhina, Džošue Epštajna i Dejana Mihailovića. Studije je nastavio u Nemačkoj, na Sarskoj visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu. Redovno pohađa postdiplomske studije kod Salvatorea Akarda na Akademiji Valter Štaufer u Kremoni (Italija).

Nemanja Radulović se predstavio u znamenitim koncertnim dvoranama kakve su Tonhallesaal u Cirihu, Théâtre des Champ Elysées i Théâtre Mogador u Parizu, Simfonijska dvorana u Osaki… Nastupao je na mnogim festivalima u Francuskoj, kao što su Festival de la Chaise Dieu, Flâneries Musicales u Remsu, festivali u Vezeru, Avinjonu, Perigord Nuaru, Festival Francuskog Radija u Monpeljeu, kao i mnogi drugi festivali u Evropi i Aziji (Žorž Enesku u Bukureštu, Bemus itd). U sezoni 2006/7. Nemanja Radulović nastupa u okviru ciklusa Zvezde u usponu u najuglednijim evropskim koncertnim dvoranama (Concertgebow u Amsterdamu, Megaron u Atini, Cité de la Musique u Parizu, Palais des Beaux Arts u Briselu, Filharmonija u Kelnu itd.), kao i u Carnegie Hall-u u Njujorku.

Nemanja Radulović svira na violini Đovanija Batiste Gvadanjinija iz 1765. godine, koja je u vlasništvu Fritz Behrens Stiftung iz Hanovera (Nemačka).

POGLEDAJTE JEDAN OD SPOTOVA KOJE JE RADIO STRUČNI TIM AKADEMIJE

12729183_10205716296922451_5698292276904560199_n

POGLEDAJTE JEDAN OD SPOTOVA KOJE SU RADILI STUDENTI AKADEMIJE

DSCN9121