Select Page

Akademija Purity i Danijel Đurić - makeup and hair podrška na snimanju muzičkog spota

Akademija Purity i Danijel Đurić

Završno snimanje muzičkog spota na kojem su naši studenti smera MAKEUP ARTIST pohađali praktičnu nastavu.

Muzički spot, ili samo spot je promotivni film za pesme u popularnoj muzici. Muzički spotovi počeli su da se naširoko puštaju na televiziji početkom ’80-ih godina XX veka.Mnoge istoimene pesme istih izvođača imaju dva, tri ili više različitih spotova.

Prema autoru Majklu Šoru (Mikael Shore), muzički spot simbolizuje produžetak kulturnih stavova i moderne umetnosti vezane za XX vek. Moderna umetnost i kultura je preoblikovala, zaobilazila ili uništavala uspostavljene tradicije i konvencije narativne logike i slikovnog predstavljanja. Isticanje slike i montaže nad naracijom i likom je asimilacija ove moderne tradicije. Po njemu, muzički spot je popularni, a ne ezoterični medij koji je preneo avangardne stavove i tehnike u mejnstrim.

 

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

Danijel Djuric

Biografija

Danijel Djuric je rodjen 02.10.1983. godine u Smederevu . Sa majkom Verom i ocem Ratkom – Ganetom, odrastao je u porodicnoj kuci u Mladenovcu.1992. napusta Jugoslaviju sa roditeljima i seli se za Bec, gde zavrsava osnovnu skolu i gimnaziju. Uporedno s tim zavrsava i nizu muzicku skolu – odsek klavir. 1997. vraca se u Jugoslaviju, snima prvi solisticki album  “Na koju stranu sveta”, koji izlazi 15 dana pre NATO agresije. Izdavacka kuca obustavlja sve reklamne spotove i promovisanje tog albuma. Danijel nakoin 14 dana ponovo odlazi u Bec i boravi sve do prekida agresije. Po povratku krece sa uspesnim promovisanjem svog albuma.U kratkom roku uspeo je da osvoji hiljade mladih tinejdzera sa hitovima “Zeljo jedina” i “Na koju stranu sveta”. Prvi nastup UZIVO odrzao je u Kaću, koji je bio veoma uspesan. Zatim su usledila mnogobrojna gostovanja sirom Srbije, Austrije i Svajcarske. Ucestvuje na dodeli “Melca” u beogradskom Sava centru i prima ‘Melco’ za otkrice godine. Nekoliko nedelja kasnije dobija i nagradu ‘Oskar popularnosti’ za pop-pevaca godine. Takodje ucestvuje na estradnim manifestacijama u Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Snimio je i spot za pesmu “Jos sanjam”, koja je naisla na odlican prijem publike. Za to vreme pripremio je i objavio novi album “Samo ti” u izdanju City records. 2002. Danijel priprema svoj treci album, zbog kojeg je napravio duzu medijsku pauzu. Nekoliko meseci je boravio u Becu, gostovao sirom Evrope i formirao plesnu grupu “Fame” koja je nastupala sa njim. 2003. godine izdao je album ZVEZDE CE PADATI SAMO OVU NOC i ovoga puta za diskografsku kucu CITY Records. Odmah po izlasku albuma snimljen je spot za pesmu “Zvezde ce padati” koji je svoju premijeru doziveo na TV Pink. 2007. izdaje album Danijel IV za diskografsku kucu GOLD MUSIC sa koga se izdvojila pesma KONOBARICE i postigla veliki uspeh.  Te godine osniva i marketinsku agenciju IN Production . 2008. postize uspeh sa pesmama “Najbolji za najbolje” i “U promet” (sa kojom je ucestvovao na radijskom festivalu Feras S) i za obe pesme je snima spotove. 2008. dobija oskara na BECKOM OSKARU POPULARNOSTI. U 2009. i 2010. pored rada u svoijoj marketinskoj agenciji izbacuje singlove “Ona tamo mala”, “Zao mi je zao” i duet sa Damirom Handanovicem “Sve je ludo oko mene” koji ubrzo postaju hitovi. Krajem 2010.. godine prijavljuje se i ucestvuje u reality-ju “Parovi” koji je trajao  cetiri meseca, gde je bio finalista  i osvaja trece mesto. U aprilu 2011. po izlasku iz “parova” snima novu pesmu “Kunem te u oka dva” i zavrsava novi album koji je  peti po redu.