Select Page

NEGA PRIRODNIH NOKTIJU - sa nastave na kursu Nadogradnje noktiju sa nail art-om

Nega prirodnih noktiju

Ukoliko niste ljubitelj nadogradnje ili izlivanja noktiju nega prirodnih noktiju će očuvati njhov kvalitet, dužinu i elastičnost. Svakodnevni kućni poslovi loše utiču na sam kvalitet noktiju. Čest dodir sa vodom, hemikalijama i grubim poslovima oštećuje, slabi i na kraju lomi nokte. Ukoliko imate čvrste nokte koji se ne lome najčešće dolazi do listanja noktiju. Nega prirodnih noktiju se može primeniti na profesionalan način ili u kućnoj atmosferi. Ukoliko niste vešti sa održavanjem noktiju, profesionalni manikir je rešenje za slabe i tanke nokte. Takođe, kvalitet noktiju možet poboljšati unošenjem različitih namirnica i velikom količinom tečnosti.

Nega prirodnih noktiju – higijenski manikir

Higijenski manikir se može okarakterisati kao nega prirodnih noktiju. Tretman se preporučuje na dve sedmice u zavisnosti od prirode nokta. Započinjemo potapanjem ruku u mlaku vodu. U vodi će nokti i zanoktice omekšati što nam omogućava lakšu obradu. Nakon sušenja ruku sledi pogurivanje zanoktica. Previše kože na nokatnoj ploči usporava njen rast. Ukoliko je potrebno manikir kleštima uklanjamo višak zanoktica. Sledi oblikovanje nokta tako da sprečimo lomljenje i pucanje. Turpijom oblikujemo nokat povlačenjem samo u jednom smeru a ivice turpijamo blago na dole. Ukoliko nemamo oštrih ivica sprečavamo mogućnost oštećenja. Uklanjanje izumrlih ćelija sa površine kože je obavezno kako ne bi došlo do listanja noktiju. To činimo pažljivo, polir turpijom, koja će za rezultat imati visok sjaj. Sledi masaža ruku koja hidrira kožu i podstiče cirkulaciju. Lakiranje noktiju je opciono, međutim, lak za nokte čak može zaštiti nokat od krzanja i oštećenja.

Nega prirodnih noktiju – uradite sami

Veliki broj oštećenja nokta možete sanirati kod kuće. Ukoliko vam nokat napukne na sredini nokatne ploče nemate mogućnost da odstranite napukli deo. U tom slučaju će vam poslužiti kesica čaja. Naprsli deo nokta pređite turpijom kako bi otklonili masnoću. Nanesite kap lepka za nokte i nanesite veoma mali komadić kesice od čaja. Nakon sušenja ponovo turpijamo zalepljeni deo kako bi bio u nivotu sa noktom. Nanesite lak u boji i nokat je bezbedan oko dva dana. Ukoliko su vam nokti žute ili svetlo smeđe boje iskoristite limunsku kiselinu. Iscedite jedan limun u posudu i potopite sve nokte u trajanju od pet minuta. Unošenje vitamina B i E može znatno poboljšati kvalitet noktiju.

POGLEDAJTE VIŠE O PRECIZNOM LAKIRANJU

DSCN7811

POGLEDAJTE KAKO SE RADI FRENČ SA ŠLJOKICAMA

Snapshot-89