Select Page

PRECIZNO LAKIRANJE NOKTIJU - sa nastave na kursu za Manikir, pedikir i depilaciju

Precizno lakiranje noktiju

Polaznici na kursu manikira, estetskog pedikira i depilacije su na ovom predavanju učili precizno lakiranje noktiju. Kako bi manikir bio uspešan precizno lakiranje noktiju je veoma bitno. Ukoliko lakiranje nije uredno utisak čitavog manikira će biti loš. Sama priprema nokta pomaže u preciznom lakiranju. Manikir započinjemo pogurivanjem zanoktica. Kada poguramo zanoktice najčešće na noktu ostaje višak kože. Uklanjanje ovog viška turpijom ili pogurivačem omogućava potpuni pristup zanokticama. Ukoliko postoji višak zanoktica uklonićemo ga manikir kleštima. Veoma je bitno maksimalno prići zanokticama kada lakiramo kako nokti ne bi izgledali kao da su izrasli od prethodnog manikira. Priprema nokatne ploče je sledeći korak za precizno lakiranje noktiju.

Precizno lakiranje noktiju zavisi i od podloge na kojoj lakiramo. Poliranje nokatne ploče je deo svakog tretmana manikira. Poliranje se vrši sa dve vrste turpija. Započinjemo poliranje grubom turpijom koja uklanja višak masnoće sa površine kože i ravna površinu nokta. Nakon toga poliramo finom turpijom koja daje noktu gladak izgled i visok sjaj. Tako pripremljena površina omogućava besprekoran nanos laka. Precizno lakiranje noktiju prilagođavamo obliku i veličini nokta. Ukoliko je nokatna ploča široka potrebno je izvršiti korekciju i suziti je. Sužavanje nokatne ploče se radi tamnijim bojama laka koji se nanosi u užoj formi. Izbegavanje strana noktiju daje vizuelni efekat užih noktiju. 

Precizno lakiranje noktiju je veština koja se stiče vežbom. Pokret lakiranja mora biti stabilan, precizan i ravnomeran. Najčešće je lakiranje olakšano ukoliko bočicu laka držimo u levoj ruci i tom istom rukom pridržavamo nokat. Na taj način nam je bočica u blizini i lak se neće sušiti prenošenjem četkice do nokta. Završni sjaj je obavezan kada je lakiranje u pitanju. On omogućava brzo sušenje nokta i ispravljanje svakih mogućih grešaka. Ukoliko pređete lakom preko zanoktica najbolje je ostaviti ga da se osuši. S obzirom da se lak ne vezuju za kožu, nakon sušenja se lako odvaja od kože npr. pogurivačem zanoktica. 

POGLEDAJTE KAKO SE UKRAŠAVAJU NOKTI

DSCN6408

POGLEDAJTE KAKO SE RADI KLASIČAN MANIKIR

DSCN4312