Select Page

PLAVI FRENČ SA ŠLJOKICAMA - izlivanje gel tehnikom

Plavi frenč sa šljokicama

Na kursu nadogradnje noktiju sa nail artom polaznici su učili kako se radi plavi frenč sa šljokicama. Ovo je ujedno bio i čas kada su učili kako se izlivaju nokti. Plavi frenč sa šljokicama je poslužio kao brz i jednostavan način da se ukrase nokti. Izlivanje noktiju je jedna od metoda koja se koristi za ekstenziju noktiju. Svakodnevnim poslovima uništavamo svoje prirodne nokte. Često lak koji koristimo ne traje dugo i brzo se vide oštećenja. Veliki broj žena takođe ima problem sa lomljenjem i krzanjem noktiju. Izlivanje noktiju rešava svaki od ovih problema.  

Plavi frenč sa šljokicama – postupak rada Postupak izlivanja noktiju se sastoji iz više faza. Proces započinjemo “odmašćivanjem” nokatne ploče. To činimo turpijom i prajmerima. Potrebno je preturpijati čitavu površinu nokta i premazati prajmerom. Ukoliko se nokat dovoljno ne pripremi za izlivanje gel se neće vezati za površinu. To će rezultirati ulaskom vazduha u prostorima sa strana nokta. U tim prostorima se mogu razviti gljivice – bolest noktiju koja se dugo leči. Takođe, može doći do odvajanja i pucanja izlivenog nokta. Nakon pripreme nokatne ploče postavljamo šablon na kojem izlivamo nokat. Pogrešno postavljen šablon otežava rad i tokom čitave obrade nokta predstavlja problem. Prvi sloj gela se nanosi na polovinu nokta i površinu šablona u željenom obliku.

Plavi frenč sa šljokicama – kako se nanose šljokice?

Nakon izlivanja i oblikovanja noktiju spremni smo za ukrašavanje. Čitavu površinu nokta premazujemo kamuflažnim gelom u boji kože. On sprečava da se vidi prirodna boja noktiju tokom izrastanja. Nakon sušenja u UV lapmi prelazimo na frenč tehniku. Providni gel mešamo sa šljokicama i tako dobijamo smesu kojom radimo frenč. U željenoj dubini i obliku nanosimo liniju plavog frenča koji se suši u UV lampi. Nakon toga ojačavamo nokat sa još jednim slojem providnog gradivnog gela. Nakon obrade nokta nanosimo sjaj koji se suši u UV lampi. Ulje za zanoktice će omekšati i negovati regiju oko nokta. 

POGLEDAJTE KAKO SE UKRAŠAVAJU NOKTI

DSCN6408

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA FRENČ U BELOJ BOJI

DSCN4547