Select Page

Nega lica kokosovim uljem

Nega lica kokosovim uljem

 

Veliku prednost za našu kožu i na naše zdravlje ima kokosovo ulje (više o ostalim prednostima ulja klikom OVDE) pa se zbog toga radi nega lica kokosovim uljem. Veoma je pristupačno i lako primenljivo. Ovo je ulje je sastojak mnogih krema i kozmetičkih preparata ali je najbolje da ga koristite u prirodnom obliku. Iz dana u dan je ovo ulje sve popularnije zbog svoje široke primene. Kokosovo ulje ima antibakterijski efekat pa je odlično u slučaju dermatitisa.Da biste dobro očistili lice utrljavajte ulje na lice i vrat kružnim pokretima prstiju. Kokosovo ulje je široko primenjeno u nezi kože lica. ( više o pravilnoj nezi kože klikom OVDE).
Hladno ceđeno-ekstra devičansko kokosovo ulje vekovima se koristi u Indiji, a od skora se sve češće pominje i kod nas kao neizostavan proizvod u nezi celokupnog tela.
Kokosovo ulje nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti, pristupačno je i potpuno prirodno. Prednosti kokosovog ulja dolaze od masnih kiselina i njihovih antimikrobnih, antioksidativnih, antibakterijskih i umirujućih svojstava. I zaista postoji brdo nutricionističkih sajtova gde se možete informisati o prednosti kokosovog ulja koji naširoko opisuju svaki hemijski sastojak ulja, čemu isti pomažu. (saznajte o još jednom široko primenjenom tretmanu klikom OVDE)
Hladno ceđeno-ekstra devičansko kokosovo ulje nalazim u prodavnicama zdrave hrane. Ali, najbolje je da kokosovo ulje kupujete u inostranstvu gde je kako povoljnije, tako i boljeg kvaliteta.Za one koji do sada nisu koristili ovu vrstu ulja, napomenjemo da se ne iznenadite kada u teglici vidite čvrstu belu smesu. To je prirodno stanje hladno ceđeno-ekstra devičanskog kokosovog ulja preko zime odnosno pri nižim temperaturama. Jedino na šta bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine je datum proizvodnje – podrazumeva se da je bolje da bude što svežije, ali i da nema nekakvih grudvica. Nemojte pristajati na druge vrste kokosovog ulja već kupujte samo tamo gde piše isključivo “hladno ceđeno – ekstra devičansko”.

O pravilnom načinu tretiranja lica možete naučiti na kursu za KOZMETIČARA a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu ESTETIČAR/KOZMETIČAR klikom OVDE