+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Nega kože posle šminkanja

Nega kože posle šminkanja

 

Jedno od pitanja koje žene često postavljaju je šta podrazumeva svakodnevna nega kože posle šminkanja. Ono što je jako bitno u životu svake devojke i žene od trenutka kada počne da se šminka, jeste čišćenje i održavanje kože, odnosno njena nega pre i posle šminkanja. S obzirom da živimo u eri društvenih mreža, svakodnevica bez make up-a ne postoji. Takav način života nalaže konstantnu negu kože lica.

Prvi korak u svakodnevnoj nezi lica bi trebalo biti tonik koji nežno čisti kožu, a takođe je i osvežava. Tonici bi trebalo biti na vodenoj bazi i da ne sadrže alkohol. Oni služe kao savršena dopuna sredstvima kao što su pena za čišćenje ili gelovi za čišćenje lica.

Gel ili pena za čišćenje lica skida ostatke prljavštine, odnosno šminke sa lica. Njih treba upotrebljavati samo uveče, a za jutarnju rutinu ostaviti samo umivanje mlakom vodom i sušenje kože peškirom. Šminka se mora uklanjati sa lica, pogotovo noću, a veoma je važno koristiti veoma blago sredstvo, naročito za regiju oko očiju. Najveće muke, kada je šminkanje u pitanju, zadaje maskara. U tom slučaju je najbolje koristiti mleka za skidanje šminke.

Pilinzi takođe treba da budu deo svakodnevne nege. Oni u svom sastavu imaju mikročestice koje skidaju izumrle ćelije iz površinskog sloja kože i čine kožu svežijom. Pilinga ima raznih, ali za svakodnevnu negu treba koristiti neki jako blag piling koji neće iritiratin kožu. Skidanje pilinga je jednostavno, ili ga isperite vodom ili istrljajte peškirom. Maske za lice treba, kao i pilinge, koristiti jednom nedeljno. Najbolje je izabrati negu za vaš tip kože.

Kao završni korak svakodnevne nege lica je krema. Najčešće bi to trebalo da bude hidrantna krema koja će našoj koži dati potrebnu vlažnost. Nanošenje kreme pre podloge zahteva čekanje da koža upije tu kremu, jer drugačije, koža će upijati i kremu i puder, pa će ten izgledati flekavo i neujednačeno.

TROGODIŠNJE STUDIJE MAKEUP UMETNOSTI ORGANIZOVANE PO EVROPSKIM I AMERIČKIM STANDARDIMA

O UPISU VIDI OVDE

SVE O TEORIJSKOM I PRAKTIČNOM ZNANJU O NEZI KOŽE I TRETMANIMA LICA NAUČITE NA OSNOVNOM KURSU ZA KOZMETIČARA

VIDI OVDE