+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NANOŠENJE KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE

NANOŠENJE KREME ZA SAMOPOTAMNJIVANJE

 

Uglavnom svaka žena žudi za preplanulim tenom i pre zvaničnog početka leta, pa često posežu za drugim načinima postizanja preplanulosti osim prirodnog sunčanja. Krema za samopotamnjivanje vrlo brzo će potamneti vašu kožu, a osim toga, većina takvih krema u sebi sadrže i zaštitu od UV zraka kao i negujuće sastojke za kožu poput vitamina E ili pak aloe vere. Kod upotrebe losiona za samopotamnjivanje morate pripaziti na pravilno nanošenje, kako bi vaš tamniji ten zaista izgledo lepo i bez neželjenih tamnih mrlja. Ako se pitate kako se pravilno upotrebljava krema za samopotamnjivanje, donosimo vam nekoliko saveta.

Pre nego što započnetе sa upotrebom kreme za samopotamnjivanje, važno je da dobro pripremite kožu:

– Obavezno odradite piling. To će vam omogućiti ravnomerno nanošenje kreme za samopotamnjivanje, a rezultat će biti ujednačen ten, koji će ujedno biti i dugotrajniji.

– Hidrirajte delove kože koje želite da potamnite kako biste sprečili moguće ljušćenje kože. Takođe, uvek birajte kremu za samopotamnjivanje koja već sadrži hidrirajuće sastojke.

Kada ste dobro pripremili kožu, vreme je za nanošenje kreme za samopotamnjivanje. Prvo, odaberite nijansu koju želite. Imajte na umu da nekim kremama za samopotamnjivanje treba duže vremena da počnu da deluju, pa pri kupovini  pripazite i na to jer biste u suprotnom mogli da nanesete više kreme nego što je potrebno.

Kremu za samopotamnjivanje na ruke i noge uvek nanosite dugim i snažnim pokretima ruke, dok na stomak ,bokove i obraze kremu nanosite kružnim pokretima. U zavisnosti od toga koliko se krema brzo upija, vrlo je važno da je ravnomerno nanesete i to u najkraćem roku do upijanja.

Budite izuzetno pažljivi pri nanošenju kreme na kolena, laktove i pete. Koža je na tim područjima najsuvlja, pa će zbog toga upiti više boje, zato na ta mesta nanesite manju količinu kreme.

Kako biste sprečili nakaradni izgled ako nanosite kremu za samopotamnjivanje na lice, pripazite na područje oko obrva i nosa. Uzmite malo vate i pretapkajte ta područja. Takodje, područje oko nosa i usana može da bude zamka, jer krema može da se nakupi u borama i zato nije na odmet malo utapkati vaticom.

Izbegavajte nanošenje kreme na nokte.

Posle svakog nanošenja kreme dobro isperite ruke naročito ispod noktiju.

Ne oblačite odeću i ne ležite u krevet najmanje pola sata nakon nanošenja kreme.

KAKO AIRBRUSH UTIČE NA KOŽU?!

VIDI OVDE

Naučite tehniku za dobijanje prelepog, preplanulog tela bez izlaganja suncu - KURS AIRBRUSH

VIDI OVDE