+381607237853 akademija.purity@gmail.com

NAMIRNICAMA DO ZDRAVE I LEPE KOŽE

Namirnicama do zdrave i lepe kože

Kreme koje koristite za negu lica su od velikog značaja, ali skoro jednako bitno za zdravlje kože su i namirnice koje unosite u vaš organizam i zbog toga treba da težite da se što zdravije hranite.

Oštećenja DNK kože, zbog čega ćelije postaju disfunkcionalne i prestaju sa proizvodnjom kolagena i elastina, su samo jedan od problema sa kojima možete da se susretnete. Najvažniji zadatak jeste povratiti balans vlažnosti i masnoća u koži i tretirati nastale promene i oštećenja. A možete i da ih sprečite tako što ćete promeniti način ishrane.  Ukoliko ste doneli takvu odluku to je dovoljno za početak, bez obzira na to koji razlog za to imate, principi su isti.

Šargarepa
Beta karoten u šargarepama je preobraćen u vitamin A, sastojak koji održava kožu zdravom i lepom. Vitamin A sadrži antioksidante i na taj način pomaže sprečavaju sitnih bora, linija i nepravilnosti na koži.

Zeleni čaj
Antioksidanti koji se nalaze u zelenom čaju pomažu da izbacite slobodne radikale, zbog čega nećete izgledati umorno i starije nego što jeste. Zeleni čaj takođe pomaže u smanjivanju stresa, omogućujući telu dobru podlogu za odmor i dobar san, koji su neophodni za održavanje lepote.

Citrusi
Nije tajna da su citrusi odlični izvori vitamina C, sastojka poštovanog zbog njegovih odličnih moći. Osvežavajuć i lep način da unesete vašu dnevnu količinu vitmanina C su prirodno ceđeni sokovi poput onih od pomorandže, grejpa i limuna.

Paradajz
Paradajz je bogat antioksidantima, a u svetu modelinga on je važan sastojak za sjajnu kožu. I vi možete učiniti nešto dobro za vaš fizički izgled, tako što ćete ga uvesti na redovan meni.

Bademi
Zdrave masti u bademima daju energiju koja vam je potrebna za redovno vežbanje i rad organizma. Oni su takođe ukusne grickalice, koje vas čuvaju daleko od onih koji mogu potpuno da unište i vašu figuru i zdravlje.

Nezaslađeni jogurt
Jogurt bez dodatka šećera, raznih ukusa i ostalih nepotrebnih sastojaka je dobar za vaše zube i kosti. Bilioni dobrih bakterija u jogurtu pomažu probavu, što smanjuje nadustost.

Sir
Modeli moraju da imaju savršene osmehe, a konzumiranje tvrdih sireva je visoko preporučljivo jer sir pomaže u prevenciji oralnih bakterija koje uzrokuju probleme sa desnima i karijesom.

Povrće
Hranljivo je i sadrži veoma malo kalorija, a visok postotak povrća na vašem tanjiru čini čuda i za vaše zdravlje. Zeleno lišće posebno je bogato vlaknima koji vas čine sitim dugo vremena. Vlakna pomažu u smanjenju nadutosti abdomena, sjaju kože i mladalačkoj lepoti.

Kao što možete da vidite, nema potrebe za preskupim intervencijama i tretmanima kože, sve što treba da uradite je da zapravo vodite računa o sebi, a najbolje je da počnete sa ishranom i zdravijim načinom života.

VITAMIN C, VITAMIN E, FOLNA KISELINA I VITAMIN K2

Vitamini C

VIDI OVDE

KURS ZA NUTRICIONISTU

kurs za nutricionistu

VIID OVDE