+381607237853 akademija.purity@gmail.com

VITAMIN C, VITAMIN E, FOLNA KISELINA I VITAMIN K2

Vitamin C, vitamin E , folna kiselina i vitamin K2

Vitamin C

Znamo da je vitamin C neophodan kada smo prehlađeni, ali da li ste znali da on može zaštititi vašu kožu od slobodnih radikala?

Inače, vitamin C može prirodno da posvetli kožu zbog čega je jako efikasan u borbi protiv tamnih fleka od sunca, ali isto tako pojačava i proizvodnju kolagena. Vitamin C je čest sastojak  krema za lice, tačnije krema protiv bora ali se nalazi i u drugim preparatima za negu kože.

Važnost vitamina C za kožu lica:

 • daje čvrstoću koži
 • posvetljava kožu
 • ujednačava tonus

Vitamin C se nalazi u citrusnom voću, jagodama, ananasu, mangu… i predstavlja jedan od glavnih antioksidanata na bazi vode. Takođe, on štiti od UV zraka, a doprinosi i prirodnom stvaranju kolagena u koži.

Uzimanje vitamina C oralno može povećati efikasnost kreme za sunčanje i time vas još više zaštiti od UV zraka. Ovo je moguće iz razloga što vitamin C smanjuje oštećenje ćelija i pomaže u procesu zaceljenja. Takođe, adekvatan unos vitamina C može pomoći u sprečavanju suvoće kože. Potražite prirodne anti-age kreme koje sadrže vitamin C, kako biste sprečili suvu kožu, crvenilo, bore i staračke pege.

Vitamin E

Vitamin E ili tokoferol je takođe moćan antioksidant koji pomaže u zaceljivanju ili smanjenju ožiljaka, ali pomaže i u vlaženju kože. Da li ste znali da vitamin E pojačava dejstvo drugih vitamina? Zajedno sa npr. vitaminom C radi na zaštiti kože od UV zraka.

Naša koža prirodno proizvodi vitamin E kroz sebum. Ako imate normalan tip kože, taj sebum pomaže da se održi hidriranost kože. Međutim, ako je vaša koža ekstremno suva, vitamin E može pomoći u nedostatku sebuma. Takođe, pomaže i u lečenju upaljene kože.

Važnost vitamina E za kožu lica:

 • smanjuje sitne linije i bore (i one oko očiju)
 • zaceljuje
 • hidrira

Vitamin E je dostupan u raznim proizvodima za negu kože, ali problem je u tome što se njegova efikasnost smanjuje nakon izlaganja suncu.  Zbog toga je osim nanošenja kreme, važan i unos hrane bogate vitaminom E. Evo nekoliko namirnica, koje su dobar izvor ovog vitamina:

 • semenke suncokreta
 • badem
 • avokado
 • maslinovo ulje

Osim vitamina C, obavezno je koristiti i antirid kreme za prve bore koje su jako efikasne ako se na vreme primene.

 Folna kiselina

Još jedan vitamin za kožu lica iz grupe B vitamina, je vitamin B9 ili folna kiselina. Ovaj vitamin ima važnu ulogu u održavanju zdrave i lepe kože. Moćan je antioksidant, dakle bori se protiv starenja. Inače, ovaj vitamin se nalazi u jagodama i malinama – mnjam mnjam.

Takođe, vitamin B9 povećava hidrataciju tako što jača barijeru kože. Upravo ovo može poboljšati zadržavanje vlage i sprečiti pojavu suve kože.

U obližnjoj drogeriji potražite losion za negu i čišćenje lica ili kremu koja sadrži ovaj vitamin i poboljšajte opšti kvalitet i izgled svoje kože.

Važnost folne kiseline:

 • anti-age efekat
 • antioksidantno dejstvo
 • hidratacija

Vitamin K2

E sad, da ne pomešamo vitamin K2 sa vitaminom K1. Vitamin K2 je priča za sebe.

Nalazi se u mesu, mlečnim proizvodima i kremama protiv podočnjaka. Možete ga pronaći i pod nazivom menakinon i on pomaže u održavanju mladolikog izgleda kože, a istovremeno podržava proizvodnju elastina i kolagena.

Važnost vitamina K2 za kožu lica:

 • pomaže u proizvodnji kolagena i elastina

 

ANTIRID gel kremu za negu kože oko očiju možete kupiti u prodavnici Akademije Purity

antirid

OVDE

TRETMAN ELEKTROFOREZE VITAMINA C - unos vitamina specijalnom metodom aplikacije kozmetoterapijskih agenasa

elektroforeza

ZAKAZIVANJE