Select Page

NAJBOLJA PRIRODNA NEGA PROTIV BUBULJICA

Najbolja prirodna nega lica protiv bubuljica

Ako nešto zagorčava život pubertetlijama to su bubuljice. Međutim, nemaju samo tinejdžeri problem sa bubuljicama već i odrasli ljudi.

Na prvom mestu treba pomenuti da se bubuljice nikako ne smeju istiskivati prljavim rukama kako se infekcija ne bi proširila. Budite oprezni sa kozmetičarima jer njihovi tretmani mogu naneti više štete nego koristi, a pri tom su i skupi. Pre nego što se uputite kod kozmetičara posetite dermatologa. Pre nego što posegnete za agresivnim kozmetičkim preparatima, prepustite se prirodnoj nezi lica.

Povedite računa o ishrani. Svaki organizam je individualan, ali ukoliko imate problem sa bubuljicama testirajte sebe kako biste znali da li Vam smeta masna i prezačinjena hrana, industrijski sokovi, rafinisana ulja itd. Eliminišite ono što Vam smeta i izaziva pojavu bubuljica.

Najednostavnije prirodno sredstvo kojim možete očistiti masno lice sklono bubuljicama jeste med. Med mora biti organski sirov. Pustite med da odstoji nekoliko minuta, a potom lice isperite mlakom vodom. Med je najbolji za negu lica protiv bakterija zbog kojih nastaju bubuljice, a takođe reguliše i sebum.

Postoji još nekoliko prirodnih rešenja koja vam mogu dosta pomoći:

– Ulje od čajevca je jedno od najboljih antibakterijskih ulja za kožu. Natapkajte dva do tri puta dnevno ulje od čajevca na bubuljicu.

– Aloe vera se odlično pokazala u borbi protiv fleka nastalih od bubuljica.

– Propolis se takođe pokazao efikasnim u borbi protiv akni.

– Iscedite sveži sok iz bokvice i koprive i tuferom, s vremena na vreme u toku dana , natapkajte problematične bubuljice.

Najbolja nega za lice je losion za bubuljice od peršuna. U ključalu vodu (2 dl) stavite kašiku samlevenog peršunovog svežeg lista i dodajte belo vino (1 dl). Ostavite da odstoji, procedite i natapkajte celo lice. S vremena na vreme, u roku od sat vremena natapkajte lice još neki put, a potom se umijte mlakom vodom.

Da biste bili lepi spolja morate biti zdravi iznutra - KURS ZA NUTRICIONISTU koji će vas naučiti šta znače zdrave navike, kako se kombinuju namirnice i kako funkcioniše naše telo

prirodna nega lica protiv bubuljica

LEPA ŽENA JE NEGOVANA ŽENA - savladajte osnove čišćenja, tretiranja i nege lica kroz dva nivoa našeg KURSA ZA KOZMETIČARE

prirodna nega lica protiv bubuljica