+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MEZOTERAPIJA CELULITA

Mezoterapija celulita

Mezoterapija celulita, tretman poznat i kao mezoterapija tela, podrazumeva uklanjanje masnog tkiva iz područja zahvaćenog celulitom tako što se uništava membrana dubokog masnog tkiva. Tako razbijene masti potom se prirodno razgrađuju u telu.

U nekim slučajevima, mezoterapija celulita obuhvata i razbijanje vezivnog tkiva, koje utiče na to kako celulit vidimo na površini kože, tj. utiče na izraženost pomorandžine kore.

Osim ovog ciljanog uklanjanja masnoće, mezoterapija celulita uključuje i injekcije koje sadrže prirodne proteine i enzime. Ponekad, ove injekcije uključuju i određene medikamente koji se ubrizgavaju u mezoderm, odnosno masno tkivo, kako bi se smanjila njegova površina.

Najčešće su proteini i enzimi ti koji ubrzavaju razgradnju nagomilanih masti, ali ove injekcije mogu sadržati i pojedine hemijske oblike kolagena, hijalurona i aminofilin.

Uopšte uzev, mezoterapija tela je tretman koji se koristi već preko 60 godina.

Mahom su iskustva sa njom pozitivna, onda kada je obavlja stručno lice. Sve komplikacije koje se mogu javiti uglavnom potiču od loše obavljenog zahteva, u smislu tehnike izvođenja, pa je neophodno da je radi neko sa iskustvom.

Nakon samog tretmana možete normalno nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima, ali se nemojte iznenaditi ako vam se nakon tretmana pojave otoci ili masnice, te bol u tretiranom području. Sama mezoterapija tela ne boli previše, ali vas bol može mučiti u danima nakon tretmana.

Iskustva kažu da mezoterapija celulita (u kombinaciji sa još nekim načinom skidanja celulita, poput anticelulit dijete i vežbi za celulit) pomaže da smanjite obim butina i za tri broja. Štaviše, ona može delovati i kao preventivni tretman i sprečiti pojavu celulita ako počnete na vreme.

Svaka mezoterapija (bilo tela, bilo lica) podrazumeva da se tananim iglama ubrizgavaju određene supstance pod kožu kako bi se postigli ciljani efekti. U slučaju mezoterapije celulita, ove injekcije treba da se fokusiraju na određene faktore koji utiču na celulit.

Za početak, supstance koje sadrže ove injekcije moraju imati pozitivan efekat na cirkulaciju. Oni pre svega treba da ojačaju kapilare i podstaknu protok krvi što će potom funkcionisati kao pokretač sagorevanja masti.

Druga stvar koju injekcije treba da ciljaju jeste vezivno tkivo. Da bi cirkulacija uopšte mogla da pomogne u skidanju celulita, struktura dermisa mora da se dovede u red. Injekcije koje se ubrizgavaju tokom mezoterapije tela treba da povećaju proizvodnju elastina i time pomognu zatezanje kože.

Na taj način pomorandžina kora se izravnava, a obim butina smanjuje.

Pored ovih supstanci i već pomenutih proteina i enzima, injekcije koje uključuje mezoterapija celulita treba da sadrže i vitamine, minerale i amino kiseline, kao i nukleinske kiseline.

Količina koja se ubrizgava u telo tokom mezoterapije celulita zavisiće direktno od toga koje se područje tretira i koliko je veliki deo kože koji treba zahvatiti. Tako je logično da će vam biti potrebno manje injekcija za ruke i stomak, dok je za noge i zadnjicu potrebno uneti više ovih supstanci, naročito ako je celulit u poodmakloj fazi.

Što se iskustava tiče, čini se da nećete moći da date svoj konačan sud o ovom tretmanu dok ga ne probate. Priče sa mezoterapije variraju od sjajnih do manje sjajnih.

Iako nije neophodno da budete na anticelulit dijeti zbog mezoterapije celulita, iskustva kažu da nije na odmet smanjiti unos soli u organizam kako biste smanjili rizik od otoka nakon tretmana.

Još se preporučuje i da pijete između 6-10 čaša vode dnevno nakon tretmana kako biste ubrzali izbacivanje masti iz organizma.

Stručnjaci insistiraju da osobe koje žele da urade mezoterapiju tela moraju biti u odličnom zdravstvenom stanju.

To znači da se mezoterapija celulita ne preporučuje ljudima koji pate od neke hronične bolesti. Naročito se upozoravaju pacijenti koji boluju od kardiovaskularnih bolesti i koji su nekada imali infarkt, srčana oboljenja, krvne ugruške ili dijabetes.

Pored toga, mezoterapiju celulita bi trebalo da izbegavaju i trudnice i dojilje, ljudi koji imaju bilo kakve aktivne infekcije ili pate od određenih kožnih bolesti. Takođe ni pacijenti koji boluju od aktivnih kancera ili autoimunih bolesti ne bi trebalo da se podvrgavaju ovom tretmanu.

 

 

 

SUPSTANCE U MEZOTERAPIJI

mezoterapija

VIDI OVDE

VAKUM MASAŽA PROTIV CELULITA - izbacivanje toksina

VIDI OVDE

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

wellness i spa

VIDI OVDE