Select Page

SUPSTANCE U MEZOTERAPIJI - metoda uklanjanja nepravilnosti i znakova starenja na koži

Supstance u mezoterapiji

Supstance u mezoterapiji imaju različitu primenu. Samom metodom mezoterapije se uspešno mogu rešiti svi znaci starenja kože, ukloniti hiperpigmentacije, ožiljci od akni, kao i delovati na ponovni rast kose kod problema sa opadanjem kose. Tretman se radi uz lokalnu anesteziju, bezbolan je, traje oko 60 min i oporavak je brz. Već sutradan lice nema crvenilo , mogući su kod osetljivog tipa kože u retkim slučajevima osećaj peckanja i zatezanja kože.

Ovaj tretman izvodi isključivo lekar specijalista za estetske tretmane a naši studenti baziraju svoj rad na nezi lica nakon tretmana, pravilnom odabiru preparata za negu nakon tretmana i naravno pripreme klijenta za samu proceduru.

Koja su to sredstva, aktivne supstance koje koristimo u mezoterapiji? Brojne, kao i njihove moguće kombinacije, pojedine vrlo poznate, poput vitamina C, hijaluronske kiseline, vitamina A, koenzima Q10, biotina, dekspantenola, kombinacije antioksidansa i aminokiselina, druge opet nepoznate ili manje poznate poput glutationa kojeg koristimo kod hiperpigmentacija ili DMAE i organskog silicija koji su popularni zbog svog lifting efekta, osobito u Francuskoj u kojoj je mezoterapija i rođena. Iako ju mi povezujemo isključivo sa estetikom, mezoterapija je zapravo primarno medicinska metoda sa brojnim medicinskim indikacijama, 1987 godine službeno priznata od strane Francuske Akademije medicinskih znanosti, i za koju, u Francuskoj, postoji specijalizacija. Mezoterapiju u estetske svrhe, kao i svaku drugu dermoestetsku injekcionu metodu, smije izvoditi samo liječnik, educiran i certificiran za izvođenje postupka.

Mezoterapija uvijek podrazumijeva kombinaciju aktivnih supstanci, mješavinu, miksturu, tzv. „koktel“ ili „melange“. Kombinaciju (od najmanje dvije, a najviše pet aktivnih supstanci) kreiramo uzimajući u obzir sve specifičnosti pacijenta kojeg imamo pred sobom – primarni problem u koži koji dominira, pridružene probleme, dob, spol, stil života, izloženost UV i druge i, zapravo, individualiziramo terapiju, pripremamo kombinaciju za koju mislimo da će u konkretnom slučaju dati najbolji rezultat.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

kurs upotrebe hemijskih pilinga

POGLEDAJTE ZA ŠTA SE SVE KORISTI ĐUMBIR

za šta se sve koristi đumbir