Select Page

MASKA ZA MASNU KOŽU - sa nastave na kozmetičkom kursu

Maska za masnu kožu

Polaznici kozmetičkog kursa naučili su kako deluje maska za masnu kožu. Postoje različite maske za lice koje su namenjene različitim tipovima kože i različitoj problematici. Možemo videti maske sa suvu kožu, masnu, mešovitu, maske za zatezanje, hidrantne maske, hranljive maske i ostalo. Neke od njih se koriste samostalno a neke su povezane sa celokupnim tretmanom lica. Maske se mogu praviti i u kućnom okruženju. Veliki broj prirodnih sastojaka ili onih koje imamo u kuhinji mogu poslužiti kao maska. Najčešće je to kombinacija jogurta, mleka ili vode sa medom, paradajzom, limunom, krastavcem, glinom i ostalo. Ove prirodne maske sadrže veliku koncentraciju vitamina u sebi i dubinski hrane kožu. Na ovom času maska za masnu kožu je po našem izboru jedna od proizvoda iz kolekcije Purity kozmetike.

Polaznici su radili higijenski tretman lica na današnjem modelu. Započeli smo tretman apšminkovanjem lica – uklanjanjem viška nečistoće i šminke sa lica. Nakon toga lice podlažemo dejstvu vapozona. Vapozon deluje parom na kožu i na taj način se otvaraju pore. Otvorene pore omogućavaju komedoekspresiju. Komedoekspresija je istiskivanje gnojnog sadržaja iz pustula – akni koje su dostigle zrelost za uklanjanje. Koža masnog tipa proizvodi povećane količine sebuma. U kombinaciji sa nečistoćom i prljavštinom koja svakodnevno utiče na lice dolazi do pojave akni i mitisera. Većinu akni i mitisera je neophodno ukloniti na profesionalan način kako ne bi došlo do pojave ožiljaka ili fleka. Maska za masnu kožu se nanosi nakon izvršene komedoekspresije.

Purity maska za masnu kožu – Pure Oil Control mask kao glavni sastojak u sebi sadrži belu i zelenu glina. Zelena glina ima ulogu u dubokom čišćenju, prirodnom pilingovanju i hranjenju. Ona apsorbuje toksine i mrtve ćelije koze, pretvarajuci ih u nove, ostavljajuci sjajn film na koži. Namenjena je aknoznoj koži. Zelena glina sadrzi preko 25 esencijalnih minerala, formiranih u hemijskim procesima unutar tla. Supstance su sa negativnim elektronskim punjenjima zbog cega mnogi toksini u koži i telu imaju pozitivno elektronsko punjenje koje ih privlači i samim tim čisti kožu. Koristi se vekovima protiv upala i infekcija. Aktivan je jedino u dodiru sa tečnošću. Bela prirodna glina je bogata mineralna supstanca. Koristi kao apsorbent masnoće i toksina. Med –antisepticko i antibakterijsko dejstvo. Alantoin daje mekoću i glatkoću koži, hidrataciju i pomaže obnavljanje ćelija kože.

POGLEDAJTE KAKO DO NEŽNE KOŽE

DSCN75121

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NEGA MLADE KOŽE

DSCN7504