Select Page

KAKO DO NEŽNE KOŽE- sa nastave na predmetu Primenjena kozmetologija II

Kako do nežne kože

Studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar naučili su kako do nežne kože na predmetu Primenjena kozmetologija II. Tokom prve godine studija studenti su naučili veliki broj različitih tretmana a jedan od njih je i postizanje nežne i zategnute kože kod klijenta. Osnova za nežnu kožu lica pa i tela je hidriranost. Ukoliko u organzimu ne posedujemo dovoljnu količinu vode to će se odraziti i na našoj koži. Dehidrirana koža je gruba na dodir, često se peruta i ima sivo-bledu boju. Ukoliko želimo zdrav ten konzumacija dve litre vode dnevno je obavezna. Koža se može hidrirati i putem različitih tretmana lica.

Kako do nežne kože – različite metode nege

Suva koža je često gruba na dodir i poseduje određeni broj izumrlih ćelija na površini kože. Takođe se može perutati ili pucati. Piling kože je u ovom slučaju obavezan. Različiti pilinzi u sebi najčešće sadrže mikrogranule koje su grube na dodir. Mikrogranule zajedno sa nekim gelom ili kremom čine smesu pilinga. Hranljivi sastojci iz kreme ili gela neguju kožu dok mirkogranule mehanički uklanjaju izumrle ćelije i perutanje kože. Različite hranljive maske ili serumi takođe pomažu u nezi kože.

Kako do nežne kože – kozmetički tretmani lica

Nežnu kožu lica možete postići i različitim tretmanima lica. Svakodnevno čišćenje kod kuće održava kožu nežnom i elastičnom. Međutim, odlazak kod kozmetičara je obavezan minimum jednom mesečno. Profesionalni preparati i znanje kozmetičara obezbeđuju dugotrajan kvalitet kože. Preparati koji se koriste u tretmanima lica su koncentrovani i namenjeni za dubinsku negu kože. Tretman započinjemo apšminkovanjem lica kako bi uklonili ostatak šminke i nečistoće. Zatim radimo piling koji će mehanički ukloniti izumrle ćelije na koži. Nakon pilinga sledi maska koja umiruje i hrani. Hidrantna krema na kraju tretmana obezbeđuje dugotrajnu elastičnost i nežnu kožu. Ukoliko ne znate kako do nežne kože obratite se svom kozmetičaru. 

POGLEDAJTE KAKO SE NEGUJE MLADA KOŽA

DSCN7504

POGLEDAJTE KAKO SE RADI KLINIČKI PREGLED KOŽE

pregled kože