Select Page

MASAŽOM PROTIV CELULITA - anticelulit masaža

Masažom protiv celulita

Celulit nastaje nagomilavanjem tečnosti, toksina i masnoća ispod površine kože. Većina ženskog dela populacije se odlučuje da deluje masažom protiv celulita. Sa celulitom se bori 98% žena u nezavisnosti od životnog doba. Pojava celulita se povećava ukoliko dugo sedimo i krećemo se veoma malo. Nepravilna ishrana je takođe veliki uzrok nastanka celulita, fizička neaktivnost i stres. Kako bi uklonili celulit moramo promeniti i stil života. Promena ishrane je ključna a to znači izbegavati šećer, gazirana pića, slanu hranu i masnu hranu. Takođe, unošenje velike količine tečnosti će pospešiti izbacivanje toksina i razgradnju masnoća. 

Masažom protiv celulita

Tehnika anticelulit masaže je se primenjuje već dugi niz godina. Ona se vrši ručno sa koriščenjem gela od bršljana. Takođe, postoje i drugi vidovi delovanja na celulit kao što su elektrostimulacija, parafango i limfna drenaža. 

Masažom protiv celulita

Anticelulit masaža se započinje od masaže stomaka i stopala. To radimo kako bi opustili klijenta i pripremili ga za grubu masažu. Prednja strana butina je prvi korak u anticelulit masaži i započinje se poglađivanjem. Sledi 5″gnječenje”, zatim trljanje koje se izvodi zglobovima prstiju i palčevima. Trljanje je najefikasniji pokret u anticelulit masaži jer se snažnim i grupim pritiskom razgrađuje celulit. Nakon snažnih pokreta “protresemo” regiju kako bi opustili mišiće. Zatim masiramo regiju zadnjeg dela butina i zadnjica. Svaki pokret se izvodi od dole ka gore u smeru protoka cirkulacije. Anticelulit masažu je moguće primeniti i na rukama.

Masažom protiv celulita

Celulit zna da bude veoma uporan i mora da se „napadne“ na svim frontovima, a jedna od najdelotvornijih metoda je – anticelulit masaža. Celulit čini masno tkivo, koje je sa raznim toksinima zarobljeno ispod kože i daje joj ružan izgled pomorandžine kore. Njega je moguće eliminisati, ali kako je za njegov nastanak potrebno mnogo vremena, ne može da nestane preko noći. Najbolje efekte imamo ako se urade najmanje tri serije anticelulit masaža u određenim vremenskim intervalima, napominje naša sagovornica. Kada se urade te tri serije, veći deo celulita će biti eliminisana. Nakon toga je potrebno s vremena na vreme odraditi takozvane tretmane održavanja, koji u stvari sprečavaju nastanak novih masnih naslaga.

POGLEDAJTE VIŠE O LIFTING MASAŽI LICA

lifting masayya

POGLEDAJTE VIŠE O MASAŽI RUKU I NOGU

masaža ruku i nogu