Select Page

MASAŽA RUKU I STOPALA - opuštanje za najaktivnije delove tela

Masaža ruku i nogu

Masaža ruku i nogu je veoma blagotvorna za ove delove tela jer se oni koriste nebrojano puta svakodnevno. Naše noge nas nose kroz ceo život i na njima je konstantno opterećenje. Rukama radimo sve aktivnosti kroz život – čistimo, podižemo i nosimo teške stvari, obavljamo različite poslove. Ovi delovi tela uvek imaju koristi od masaže jer se koriste veoma često i potrebna im je relaksacija. Masaža ruku i nogu se radi u sklopu relaks masaže celog tela u trajanju od 60 minuta. 

Masaža ruku i nogu – masaža nogu

Mišići nogu obrazuju jednu od četiri najveće mišićne grupe u ljudskom organizmu. Bol u nogama se često javlja kod osoba koje mnogo vremena provode na nogama ili kod sportista. Kao i kod ostalih mišića i kod masaže nogu se mora obratiti pažnja na stanje mišića, posebno ukoliko klijent ima stanje duboke venske tromboze. Započinjemo masažu zagrevanjem ulja između dlanova. Stanite blizu stopala klijenta i počnite brlagi efleraž da biste zagrejali kožu i podstakli cirkulaciju. Počnite nežno i postepeno povećavajte pritisak. Zatim, pritiskajte mišić unutrašnje strane potkolenice. Taj mišić je neprekidno aktivan tako da je masaža veoma blagotvorna.

Masaža ruku i nogu – masaža ruku

Masažu ruku započinjemo zagrevanjem ulja između dlanova. Izvodimo nežne pokrete poglađivanja – efleraž. To primenjujemo od ručnog zgloba ka ramenu kako bi podstakli cirkulaciju i zagrejali celu ruku. Nakon toga, postavljamo vrhove prstiju na ključnu kost. Blagim pritiskom klizimo vrhovima prstiju od ključne kosti ka pazuhu. Time pokrećemo limfu ka limfnim čvorovima i stvaramo veoma dobar osećaj. Možemo preći na rame tako što obe šake postavimo oko njega i trljamo kožu napred – nazad. Sledi stiskanje dvoglavog mišića nadlaktice i naizmenično gnječenje od ramena do lakta. “Razdvajamo” najveći mišić podlaktice. Postavljamo šaku na tu regiju kao da želimo da uštinemo a zatim nežno klizimo svojom šakom ka laktu uz blag pritisak. Nakon završene masaže jedne ruke i ramena pređite na drugu stranu.

POGLEDAJTE KAKO MASIRATI LEĐA

DSCN8013

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA MASAŽA CELOG TELA

Snapshot-i