+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom  

Ova masaža je samo jedan oblik relaksirajuće masaže, samo što se, kako i samo ime kaže, izvodi s čokoladom. Zbog svog hemijskog sastava, čokolada deluje na kožu gotovo euforično kao i na mozak. Čokolada podstiče proizvodnju kolagena i elastina, koji daje koži potrebnu čvrstoću i napetost, zbog čega je masaža toplom čokoladom fenomenalna kako za izgled kože tako i za relaksaciju duha i tela.

Miris čokolade podstiče lučenje serotonina, prirodnog antidepresiva i endorfina, hormona koji se stvara tokom telesne aktivnosti, a zaslužan je za osećaj sreće i zadovoljstva. Upravo iz tih razloga ova vrsta masaže idealna je za osobe koje pate od simptoma depresije i/ili anksioznosti.

Mogli bismo reći da je masaža sa čokoladom relaksirajuća masaža na kvadrat. Nešto je skuplja, iz razloga što je i sama čokolada puno skuplja nego redovna krema i ulje, ali svi koji su probali slažu se da vredi.

Baza preparata koji se koristi za masažu je bademovo ulje koje je toliko blago da mogu da ga upotrebljavaju i deca i trudnice. Glavni sastojak maske je kakao koji sadrži polifenole, materije  koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih, tako da štite kožu od preranog starenja. Sadrži i mnoge vitamine, minerale kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, kao i aminokiseline neophodne za održavanje dobrog zdravlja.

 S obzirom da u njemu ima sve što je potrebno našoj koži, efekti su vidljivi odmah nakon masaže.

Chocomint je maska za regeneraciju suve i dehidrirane kože. Posebno se efikasno pokazala u nezi kože oštećene suncem ili prekomernom upotrebom solarijuma. Povećava elastičnost kože, vraća joj vlagu i štiti od spoljašnjih uticaja i gubitka vode. Osim prijatnog mirisa i čokoladnog izgleda, chocomint maske imaju anti-stres efekat, pa se nakon tretmana osećate opušteno i osveženo.

Nakon pilinga kože, chocomint maska zagrejana na 35 stepeni, može da se stavi na celo telo, leđa, samo na ruke ili noge. Nanosi se pokretima lagane masaže i na kraju obavije folijom, pokrije, i ostavi da deluje 20 minuta. Nakon toga preostali deo maske se masažom u trajanju 10 do 15 minuta u potpunosti utrlja u kožu bademovim uljem.

Masaža toplom čokoladom u hladnim zimskim danima predstavlja poseban užitak. Baza preparata je bademovo ulje koje je toliko blago da ga za masažu mogu koristiti deca i trudnice. Ono je lagano i koža ga upija u potpunosti pa nema masnih tragova na odeći. Sa svim svojim sastojcima, mineralima, proteinima, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E i sposobnošću hidratacije, daje odmah vidljive efekte nakon masaže.

Kakao, glavni sastojak preparata, sadrži polifenole koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih i tako štite kožu od preranog starenja. Sadrži mnoge minerale kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, vitamine kao i ulje badema i aminokiseline,  neophodne sastojke koji nas održavaju u dobrom zdravlju.

Aminokiseline dovode do stvaranja serotonina, hormona sreće i endorfina, koji zajedno ublažavaju bolove. Ši puter duboko prodire u kožu, deluje umirujuće i čini kožu glatkom i vlažnom, što je posebno važno u zimskom periodu kada smo izloženi nepovoljnim faktorima, hladnoći i vetru napolju i suvom i zagušljivom vazduhu u zatvorenim prostorijama.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

masaža kao lek

KLIKNI OVDE

KURS REFLEKSOLOGIJE SA REFLEKSOTRETMANIMA

KLIKNI OVDE