+381607237853 akademija.purity@gmail.com

MAKEUP TRENDOVI ZA LETO 2019.

Makeup trendovi za leto 2019.

Stiglo je leto i sigurno se pitate koji su to makeup trendovi za leto 2019 godine. Leto donosi i veliku paletu boja, pa samim tim sveden i jedva uočljiv način šminkanja (kao što su jedva zarumenjeni obrazi ili maskara samo na vrhu trepavica) ostaje u prošlosti. Iako umerenost ostavljamo po strani, ne znači da 2019. godina ne donosi baš nikakva ograničenja. Trendovi ukazuju na to da 2019. godinu  na snažne akcente u šminkanju, kao što su istaknute usne, obrve ili geometrijske tehnike na očima.

„No makeup – makeup“ i dalje je nezaobilazan trend na nedeljama mode, ali takođe, odvažne boje su itekako zastupljene na ovakvim događajima. Svi šminkeri savetuju korišćenje boja koje inače ne koristimo u svakodnevnom šminkanju, kao i to da treba istaću svežinu kožu lica.

Još jedan način kako se može postići svež i blistav izgled je monohromatska šminka. U pitanju je beauty trend čija je suština koristiti istu paleta boja na očima, usnama i licu. Tako da, ukoliko su roze ili boja breskve vaše omiljene boje – imamo dobre vesti. Ovog leta možete ih nositi istovremeno. Naravno, za one koji su pristalice minimalističkog šminkanja, mogu da izaberu samo jedan deo lica koji žele da ulepšaju ovim tonovima.

Ono što sigurno jeste među make up trendovima za leto 2019 su ruževi, koji su apsolutni hit i ove sezone. Da li ćete odabrati puno bezbojnog sjaja za usne, metalik usne, jarko crvene ili eventualno ljubičaste, apsolutno je svejedno. Dakle, usne su i dalje u samom središtu pažnje, tako da ove sezone ne bi trebalo bilo gde da izlazimo bez ruža, a što se tiče boja, neka svakog dana budu drugačije.

Trend isticanja ili usana ili očiju ostaje i dalje na snazi, naglašavamo ili jedno ili drugo, nikako oboje. Ovaj trend datira još iz 90-ih godina prošlog veka, a 90-te su trenutno aktuelne. Zemljani i bronzani tonovi na očima, nude usne i mnogo maskare.

 

 

 

 

 

Želiš da izgled svih makeup trendova držiš u malom prstu?! UPIŠI STUDIJE ZA MAKEUP UMETNIKA NA AKADEMIJI PURITY!

VIDI OVDE

NAUČI I TI JAPANSKU METODU SENČENJA OBRVA NA NAŠEM KURSU

japansko senčenje obrva

VIDI OVDE