+381607237853 akademija.purity@gmail.com

LIMFNA DRENAŽA

LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža prvenstveno služi za stimulisanje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i za detoksikaciju organizma. Takođe, ovaj tretman utiče na to da naš organizam bude jači i zdraviji, utiče na to da očistimo telo od toksina.

Osim što je odličan za naš organizam, rezultate ovog tretmana možete videti na svom telu:

  • smanjenje obima nogu
  • smanjenje otoka na nogama
  • poboljšanje cirkulacije
  • pomaže pri učvršćenju kože i zatezanju kože
  • otklanjanje celulita
  • podstiče brže ozdravljenje obolelih organa u telu

Limfna drenaža je specifična masaža koja se obavlja pritiskom kože i gnječenjem. Cilj je da se nagomilana tečnost potisne ka limfnim žlezdama i da se izlučivanjem izbaci iz organizma.

Šta je limfni sistem?

Limfni sistem je put preko kog se tečnost iz međućelijskog prostora vraća u krvotok. Baš kroz taj put u našem organizmu se transportuju masti i raspoređuju se dalje. Limfni sistem ima odbrambenu ulogu jer štiti od raznih infekcija. Sve one bakterije koje često pominjemo, dosadni virusi i druge patogene čestice dospevaju u limfni sistem vrlo lako i tamo bivaju uništene.

Limfa je tečnost u našem telu. Bogata je belančevinama i belim krvnim zrncima. Bela krvna zrnca nas štite i čuvaju od bakterija, od nastanka bolesti i infekcija, kao i od nastanka tumora. Ove informacije uče nas da sagledamo važnost limfnog sistema, a s tim i važnost limfne drenaže.

Limfna drenaža je tretman za regeneraciju tkiva i za detoksikaciju organizma. Služi da odblokira limfne kanale i krvne sudove i tako dolazi do pročišćenja organizma i do smanjenja bolova usled nataložene limfe.

Ovaj tretman najviše se izvodi na rukama, nogama, na stomaku, leđima, bokovima, stopalima. Postoji manuelna metoda i metoda koja se izvodi putem aparature.

Manuelna drenaža radi se približno slično kao masaža, sa određenim pokretima ruku koji se ritmično ponavljaju i prilagođavaju krvnim sudovima, njihovom rasporedu i toku. Bitan je pritisak ruke i intenzitet, jer treba da bude tačno toliki da deluje na potkožno i na kožno tkivo, a ne na mišiće. Mora da se pazi da pritisak ne bude jak, jer se tako ne dobija željeni efekat, otok se povećava.

Aparat za limfnu drenažu

Aparat za linfnu drenažu nalazi se u specijalizovanim kozmetičkim salonima koji sprovode ovaj tretman. Aparat služi za detoksikaciju organizma, mršavljenje, fizikalnu terapiju koja se sprovodi za lečenje limfnog sistema, otklanjanje celulita, relaksaciju i za otklanjanje tegoba kod umornih i „teških“ nogu.

Limfna drenaža naziva se još i presoterapija.

Aparat za limfnu drenažu napravljen je po principu ručne masaže, odnosno ručne drenaže koju sprovodi fizioterapeut. Programi imitiraju pritisak ruke, sa pravilnim pritiscima i gnječenjem, tako da se dobija efektni pritisak na izabrano područje, na butinama, na zadnjici ili na rukama. Prokrvljenost se poboljšava i promenu možete da primetite već posle prvog tretmana.

Preporučuje se povišen unos tečnosti u periodu kada se vrši terapija, bar dve litre dnevno, zato što telo u ovom periodu izbacuje mnogo više tečnosti nego inače.

 

 

 

 

 

KURS SPECIJALNIH KOZMETIČKIH TRETMANA - namenjen svima onima koji žele da usavršavaju svoje početničko znanje iz oblasti estetike i kozmetologije

limfna drenaža

VIDI OVDE

MASAŽOM DO RAVNOG STOMAKA

limfna drenaža

VIDI OVDE

POSTANI PROFESIONALNI WELLNESS I SPA TERAPEUT ILI ESTETIČAR - KOZMETIČAR

limfna drenaža

VIDI OVDE