Select Page

LIMFNA DRENAŽA LICA - sa nastave na kozmetičkom kursu II nivo

Limfna drenaža lica

Limfna drenaža lica je jedna od tema koje se uče na Kozmetičkom kursu II nivo. Limfna drenaža je nezamenjiv terapeutski postupak za stimulisanje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju organizma. Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema. Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova u venski sistem odnosno u cirkulaciju.  Dobar protok limfe doprinosi dobrom zdravlju. Međutim, kao posledica neadekvatnog načina života, bez dovoljno kretanja, sa nepravilnom i neredovnom ishranom, bez dovoljno odmora i u gotovo stalnom stresu, limfni sistem biva preopterećen.

Usporena i smanjena cirkulacija limfe dovodi do nagomilavanja toksina u organizmu, usporava dostavu hranjivih materija ćelijama i metaboličke procese u njima, što dalje negativno deluje na funkcionisanje i stanje ćelija, a time i tkiva i organizma u celini. Limfnom drenažom se postiže ravnoteža telesnih tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje organizma. Korisna je i primjenjuje se u mnoge svrhe, a najbolji učinak daje u sklopu anticelulitnih tretmana i tretmana sa radiotalasnim (RF) procedurama, zatim u poboljšanju venske cirkulacije, kao i u tretmanima otklanjanja otoka (edema). Važno je pri tome istaći da regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva. Limfna drenaža lica ima za ulogu da popravi opšte stanje same kože.

Iako je opšte poznato da se limfna drenaža sprovodi na celo telo, na današnjem času, tema je bila limfna drenaža lica, vrata i dekoltea. Limfna drenaža se sprovodi na klijente koji imaju problematičnu kožu, kuperoznu kožu, rozaceu. Ispumpavanje limfnih čvorova kreće od ključnih kostiju, zatim se prelazi na vrat i onda se prelazi na lice. Limfna drenaža se izvodi sa nekoliko pokreta a svaki pokret se radi kažiprstom ili palcem. Pokreti se ponavljaju 3 do 5 puta.

POGLEDAJTE VIŠE O PRIMENI MEZOTERAPIJE U TRETMANU LICA

primena mezoterapije

POGLEDAJTE VIŠE O IZRADI KREMA PO RECEPTU

izrada krema po receptu

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU SA MEZOPENOM

tretman mezopenom