Select Page

TRETMAN MEZOPENOM - sa nastave na trećoj godini smera Makeup artist

Tretman mezopenom

Studenti treće godine smera Estetičar-kozmetičar radili su tretman mezopenom. Ovaj tretman su radili na vežbama predmeta Medicinska kozmetika. Mezopen je elektronski uređaj koji koristi fine i sitne iglice koje probijaju kožu vertikalno. Koristi metod štampanja da postigne precizno kontrolisanu dubinu u koži kako ne bi došlo do oštećenja epiderma. Ono što mezopen svrstava u sam vrh antiage metoda 21. veka je mogućnost podešavanja dubine prodiranja iglice. Takodje se koristi u anti-celulit tretmanu, otklanjanja ožiljaka od akni , hiperpigmentacija i ublažavanje dubine bora (anti-age). 

Tretman mezopenom se započinje apšminkovanjem – skidanjem šminke sa lica klijenta mlekom za cišćenje i tonikom. Zatim, koža se briše vatom i oktaniseptom kako bi denzifikovali lice. Sledeći korak je nanošenje anestetika koji deluje 20 minuta a preko njega se postavlja folija. Kada vreme delovanja anestetika istekne on se odstranjuje i radi se ili piling ili mikrodermo-abrazija (maksimalno 5 minuta). Mezopen aparat se priprema tako što se postavi iglica na aparat , nanese odgovarajuca ampula seruma na lice i kreće se sa radom. Na današnjem predavanju koncentrisali smo se na tretiranje bora oko očiju i na čelu klijenta. Tretman završavamo aloe vera gelom koji ima umirujuće dejstvo i hladi tretirano područje.

Tretman mezopenom

Tokom poslednje decenije, uprkos mnoštvu metoda za negovanje lepog izgleda, izdvojila se posebna, vrlo jaka disciplina, estetska mezoterapija. Mezoterapija postaje metoda prvog izbora i kada se radi o borama, starenju lica i ruku, smanjenom tonusu, aknama, rozacei, ožiljcima, strijama, kapilarima i pegama. Svi problemi u vezi s ishranom, metabolizmom kože i potkožnog tkiva, uopšte starenja ili degenerativne izmenjenosti najbolje mogu da odgovore na direktno aplicirane vitamine, minerale, aminokiseline, podsticajne faktore za cirkulaciju, koji imaju pozitivno dejstvo po organizam u celini. Takođe, estetsku mezoterapiju možemo uspešno kombinovati s primenom nutritivnih preparata, kao dodataka ishrani, što omogućava najbolje efekte.

POGLEDAJTE VIŠE O RELAKS MASAŽI TELA

relaks masaža

POGLEDAJTE VIŠE O IZRADI KREMA PO RECEPTU

izrada krema po receptu

POGLEDAJTE VIŠE O RAZLIČITIM TIPOVIMA KOŽE

različiti tipovi kože

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU ZA DEHIDRIRANU KOŽU

bty