Select Page

LAŽNE PEGICE - novi trend u šminkanju

Lažne pegice

Lažne pegice su postale pravi trend u šminkanju. Sve je počelo na modnim pistama visoke mode i najposećenijim fešn vikovima širom sveta.

Prvi razlog iscrtavanja pegica je taj što mnogi make up artisti tvrde da iscrtavanje lažnih pegicačini modele mlađim, pa ih zato mnoge žene i iscrtavaju.

Drugi razlog je da nekim bledoputim i/ili riđim ženama baš lepo stoje njihove prirodne pege, ali one ostanu premazane i zatrpane puderom i ostalim delovima svakodnevnog mejkapa. Postoje devojke koje su baš ponosne na svoje pege, one ih jednostavno čine posebnim i daju im karakter. Te devojke bi možda želele da našminkaju svoje pege i preko podlogom ujednačenog i konturisanog lica. Dodavanjem pegica na lice, takođe se može postići i prirodniji izgled kod šminkanja.

Ovaj trend nije stran i ženama koje nisu make up artisti, s obzirom da i nije problem uzeti smeđi krejon i istačkati nos posle nanošenja pudera. Ipak, za zaljubljenike u šminku koji su želeli da se povinuju ovom trendu, nije bilo dovoljno da se veštačke pege jednostavno nanesu bilo kojom smeđom olovkom za šminkanje. Zato se pojavila i specijalna olovka samo za iscrtavanje pega od kozmetičke marke Topshop pod nazivom Freckle Pencil in Forever Young

Na internetu postoji mnogo tutorijala o veštačkim pegama, ali se među najčešćim proizvodima za šminkanje javljaju braon olovke za iscrtavanje obrva, krejoni, gel ajlajneri, preparati za samopotamnjivanje i šljokice. Svima je zajedničko da se nakon nanošenja pega, ceo ten dobro izblenduje, tj. izjednači, kako bi ceo izgled lica bio što prirodniji. Osim, naravno, ovih sa šljokicama. Njima nije do natural look izdanja.

Otkako se pojavio trend veštačkih pegica, paralelno su se razvile  veštačke pege u duginim bojama i svetlucave veštačke pege. Sada već tu postoje razne filozofije u bojama i veličini tih pega, u njihovom obliku, pa čak i u njihovom rasporedu. Sada imamo čak i veštačke pege u rasporedu sazvežđa na nebu popularno nazvane Galaxy Freckles ili pege od cirkona. Sve to može vrlo interesantno da izgleda.

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU SA ZLATNOM MASKOM

tretman sa zlatnom maskom

POGLEDAJTE VIŠE O ALPHA BETA RETINOL KREMI