Select Page

Lasersko uklanjanje strija

Lasersko uklanjanje strija

 

Strije su lako prepoznatljive roze ili beličaste, smežurane linije na pojedinim delovima našeg tela pa postoji lasersko uklanjanje strija koje može poboljšati izgled vaše kože. Površni sloj kože je nepromenjen dok je u dubljim slojevima, kolagen i elastin koji našoj koži daju čvrstinu i elastičnost, postao tanak i iskidan. To su trajno iskidana vlakna kolagena i elastina.Strije nastaju usled smanjenja elastičnosti kože (saznajte kako možete da ih uklonite klikom OVDE), kada dođe do pucanja elastičnih vlakana u srednjem sloju kože (dermisu). Ta vlakna se više ni na jedan način ne mogu spojiti i zbog toga su strije trajne. One izgledaju kao brazde, a mogu biti različite širine i dubine, što zavisi od intenziteta rastezanja kože. Mogu biti ružičaste, crvene, a kasnije mogu da postanu i ljubičaste. Kada se strije tek pojave, mogu da izazivaju kratkotrajan svrab i peckanje. Nakon nekog vremena one se izravnaju sa površinom kože i postaju nekoliko nijansi svetlije od prirodne boje kože, zbog čega su uvek vidljive.

Tretmani sa laserom (saznajte šta sve možete ukloniti laserom klikom OVDE) najviše se preporučuju dok su strije sveže (pogledajte kako izgleda takav tretman klikom OVDE). Nažalost, nije poznato u kojoj meri bi se tek nastale strije kontrahovale a svakako bi. Tretmani su jako skupi a ne daju recipročan efekat. Fraksel je laser koji skida 1mm kože a 1mm ostavlja netaknut praveći na taj način abraziju tkiva, sa druge strane toplotnom energijom stimuliše se proizvodnja kolagena i elastina.
Efekat lasera u ovom slučaju je potpuno jednak kao i kod korišćenja hemijskog pilinga, samo što kiselina hemijskim putem stimuliše kolagen i elastin, kao što menjajući Ph faktor kože vrši uklanjanje površnog sloja iste.

Mezoterapija
Mezoterapija (više o mezoterapiji klikom OVDE) može imati uticaj na zadebljanje kolagena i elastina prilikom mehaničkog oštećivanja kože iglom. Igla se plasira duž beličaste linije strije. U procesu oporavka kože od uboda aktiviraju se prirodni procesi koji povećavaju nivo novog kolagena i elastina. Velika je polemika koliko je aktivna supstanca koja se koristi u mezoterapiji zaista delotvorna. U novijim preparatima plasira se hijaluronska kiselina, tretinoin, faktori rasta. Više o tretmanu mezoterapijom možete saznati ovde.Terapija dermorolerima ima sličan efekat kao i mezoterapija.

Ukoliko želite da naučite sve o ostalim kozmetičkim tretmanima i procedurama upišite kurs za KOZMETIČARA a više o tome klikom OVDE

Više o studijskom programu ESTETIČAR/KOZMETIČAR klikom OVDE