Select Page

KURS ZA MICROBLADING - japansko iscrtavanje obrva

Kurs za microblading

Microblading ili japansko iscrtavanje obrva je sve popularnija metoda kada je trajno popunjavanje obrva u pitanju. Kurs za microblading možete pohađati na Akademiji Purity. Ovaj kurs podrazumeva teorijski i praktičan deo. Kurs za microblading u teorijskom delu obuhvata bolesti kože, vrste ožiljaka, mere bezbednosti, način nege nakon tretmana, sterilizaciju, denzifikaciju i pripremu materijala i prostora za rad. Početak rada podrazumeva pripremu prostora i materijala za rad. Sledi nanošenje anestezije na područje koje tretiramo. Anestezija omogućava bezbolan tretman bez neprijatnosti. Nakon delovanja anestezije oko dvadeset minuta dobro je uklanjamo i iscrtavamo obrve.

 

Kurs za microblading obuhvata i tehniku pravilnog određivanja oblika i simetrije obrva. Kod microblading tehnike simetrija obrva je od presudnog značaja. Ova metoda iscrtavanja obrva se radi kako bi se popunile praznine gde nedostaje dlaka. Takođe dobijamo obrve tamnije boje koje su izjednačene i simetrične. Simetrija obrva se određuje pomoću šublera. Oblik i simetrija obrva variraju od klijenta do klijenta i zavise od oblika lica, očiju i godina. Nakon iscrtavanja okvira klijent proverava da li mu se dopada oblik koji je određen prema njegovom licu. 

Samo iscrtavanje obrva traje oko dvadesetak minuta. Kurs za microblading obezbeđuje praktično vežbanje ove tehnike. Polaznici su pre ovoga časa vežbali iscrtavanje dlačica na papiru i na veštačkoj koži. Iscrtavanje se započinje uzimanjem boje nožićem i unošenjem u kožu. Nožić se povlači u obliku dlake i idealno ih imitira. Kada iscrtamo čitavu obrvu premazujemo je bojom u celosti. Nakon toka otklanjamo boju tupferom i vodom i vidimo rezultat iscrtavanja. Ovaj proces je potrebno ponoviti nekoliko puta u zavisnosti od tipa kože. Nakon tretmana može doći do pojave blagog crvenila koje umirujemo Purity aloe vera gelom. Do prve korekcije koja će biti za oko mesec dana obrve se moraju negovati. To se čini kremom za regeraciju kože i izbegavanjem šminkanja tog dela lica. 

POGLEDAJTE VIŠE O KURSU ZA MICROBLADING

PREPOSLE

POGLEDAJTE ATMOSFERU SA KURSA

DSCN4571