Select Page

MEZOTERAPIJA I KRVNA PLAZMA - dr Vukan Babić

Mezoterapija i krvna plazma

Krvna plazma je žućkasta gusta tečnost koja ostaje posle centrifugiranja krvi. Sastavljena je od 90% vode, a ostalo su organske i neorganske soli, belančevine, lipidi, hormoni, vitamini. Krvna plazma ima višestruku ulogu. Najznačajnije su transportna, odbrambena, uloga u regulaciji PH krvi, ćelija tkiva, uloga u hemostazi. Što se tiče transportne uloge koja je u prenosu mnogobrojnih materija od i do pojedinih tkiva i organa. Odbrambena uloga se ostvaruje preko gamaglobulina iz kojih se stvaraju antitela protiv mikroorganizama. Uloga u regulaciji PH (kiselosti) krvi, osigurava se preko organskih i neorganskih sastojaka plazme.

PRP (plazma lifting) terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je revolucionarna metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi za pomlađivanje kože. PRP podrazumeva izdvajanje ćelija i proteina koje se nalaze u krvi i ubrizgavanjem u kožu se pospešuje obnavljanje kože i potkožnog tkiva. Deo krvi po kojoj je metoda dobila ime je PRP – Platelet Rich Plasma (plazma lifting) ili u prevodu – plazma bogata trombocitima, ovim postupkom na prirodan način podstičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu, smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRP-u (plazma lifting) se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične ćelije, koje na duži vremenski period stimulišu proces obnavljanja. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša krvna plazma, ne unose se sintetičke supstance, tako da ne postoji mogućnost nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen i ne zahteva vreme oporavka.

Krvna plazma ima prednost u odnosu na preparate slične namene je nesaglediva: prvo i najvažnije – ne postoji mogućnost alergijske reakcije na tretman, materije u plazmi omogućavaju 100% repsorbciju, rezultati su vidljivi odmah, a sama cena je mnogostruko niža nego što je cena sa standardnim preparatima slične namene. PRP zbog svog sastava I fiziološkog odnosa materija u njoj, čini jedinstvenu mogućnost podmlađivanja kože tj. ne postoji preparat na svetu koji ima isti sastav kao sopstvena krvna plazma.

ZNAŠ LI DA KOZMETIČARI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

_MG_6546

UNAPREDI SVOJE ZNANJE KOZMETIČARA

_MG_6500