Select Page

KOMBINOVANI TRETMANI - sa nastave na predmetu Primenjena kozmetologija II

Kombinovani tretmani na predavanju

Tema na predavanju na predmetu Primenjena kozmetologija II bili su kombinovani tretmani. Na predavanju su studenti prve godine smera Estetičar-kozmetičar. Na času praktično rade različite vrste tretmana. Kao kozmetičari kombinovani tretmani biće svakodnevni deo njihovog posla. Raznolikost predmeta koje pohađaju pripremaju ih na različite vrste tretmana. Više o smeru Estetičar-kozmetičar pogledajte OVDE. Kombinovani tretmani na današnjem predavanju bili su različite masaže, različite maske, nega lica i korekcije obrva.

Kombinovani tretmani – masaža

Poznato vam je da već nakon 35. godine bore na licu  i to najviše u predelu obraza, čela, u uglovima očiju i usana postaju izraženije. Pore su tada raširene, ten postaje sivkast, a epiderm počinje da gubi svoj tonus i elastičnost. Sve ovo uzrokovano je promenama u strukturi tkiva usled uticaja različitih faktora.

Pored facijalne mimike (koja se ne može kontrolisati), na promene na koži negativno utiču i brz tempo života koji blokira izbacivanje suvišnih naslaga, nedostatak sna, cigarete ili preterana upotreba različitih lekova. Postepeno dolazi do gubitka kolagena i elastina, veoma važnih proteina zaslužnih za čvrstoću, odnosnoelastičnost kože. U daljem tekstu saznajte koje su to najefikasnije kreme i maske za bore na licu, te kako da ih napravite same. (ili pogledajte više o Purity nanotehnološkoj kozmetici OVDE ).

 

 

Kombinovani tretmani – antiejdž tretman

lako je starenje kože nemoguće zaustaviti, pravilna nega lica i pažljiv izbor antiejdž proizvoda znatno ublažava tragove godina. Stoga je jako važno delovati iznutra, naime površinske bore na licu vremenom bivaju sve dublje, a ponekad se pretvaraju u prave brazde, koje su malo kom oku estetski prihvatljive. Ipak, da bi se tkivo regenerisalo, nije dovoljan samo kozmetički tretman – kožu bi trebalo obnoviti iznutra.

Pravilna ishrana i lagana fizička aktivnost, uz upotrebu prirodnih antiejdž preparata, čine prava mala čuda. Srećom, nikada nije previše kasno za prihvatanje ovakvog zdravijeg životnog stila. Ukoliko želite da saznate više pravilnoj ishrani pogledajte OVDE.

 

 

POGLEDAJTE NEKE OD PRETHODNIH PREDAVANJA

DSCN5407