Select Page

KALENDAR LEPOTE - coaching vežba studenata prve godine

Kalendar lepote

Studenti prve godine smera Makeu artist radili su vežbu iz predmeta Coaching. Rezlutat ove vežbe izgleda kao pravi kalendar lepote a zašto je tako možete videti na fotografijama stranica ovog kalendara. Studenti prve godine svih smerova su imali različite zadatke. Podelili su se u grupe od pet članova a zadatak je bio projekat. Zadaci za svaku grupu su bili različiti – reklama, poster, kalendar, editorijal i ostalo. Svaki od njih je prošao veoma uspešno a na slikama možete videti jedan od njih. Studenti su kroz ovu vežbu radili na sposobnosti organizacije zadataka, upravljanja vremenom. Ova vežba je takođe uvod u osnove timskog rada. Studenti su pokrili čitavu organizaciju – od fotografa, modela, šminkera, dizajna, obrade, štampe i ostalog. 

Kalendar lepote smo dočarali kroz različitu šminku i frizuru. Uklopiti šminku i frizuru sa godišnjim dobima bilo je ključno za izradu ovog projekta. Tehnike šminkanja su različite a imamo i primese scenske šminke, body paint-a i body art-a. Za period zime studentima je inspiracija bila ledena kraljica. Model ima plavu kosu što idealno odgovara temi. Koristili su plave, srebrne i bele boje. Efekat dodaju veštačke trepavice u snežnoj boji kao i karmin svetlo plave boje. Period proleća je prepun cveća i zelenila. Na modelu vidimo smokey eyes u zelenoj i ljubičastoj boji. Koristili su boje za body paint kako bi na licu iscrtali motive biljaka i zelenila. Takođe, poslužili su se i pravim listićima za dodatni efekat. 

 

Kalendar lepote se nastavlja u letnjim mesecima. Za ove fotografije studenti su izabrali modela sa tamnijim tenom. Korišćenje bronzera je bilo obavezno kako bi dočarali taj letnji i preplanuli izgled. Na očima su koristili bronzane, zlatne i bakarne tonove. Higligher daje završnicu ovom bronzanom tenu. On se nanosi na najviše tačke na licu – vrh jagodica, sredina nosa, iznad usana i u uglovima očiju. Odsjaj sunca na ovim mestima daje izuzetan efekat istaknutih crta lica. Kalendar lepote se završava na jesenjem periodu. 

POGLEDAJTE PRIPREMU ZA PURITY FASHION PROVOCATION

13322206_149012342179614_8021286707189202484_n

POGLEDAJTE SNIMANJE SPOTA SA NEMANJOM RADULOVIĆEM

DSCN7378