Select Page

Kako vizuelno izdužiti nokte

Kako vizuelno izdužiti nokte

Verovatno ste oduvek želeli da imate duge i čvrste nokte. Nokti vam mogu izgledatit fenomenalno ako se malo toj temi bolje predate. Vaši nokti mogu biti najprivlačniji uz samo nekoliko trikova. I vaši prsti mogu izgledati veoma lepo ako vam nokti budu ovalnog oblika ili malo duži. Četvrtasti nokti čine nokte širim. Ako imate tanke i duge prste nemojte preterivati sa dužinom jer svakako neće izgledati privlačno. Ako imate krupne ruke okrugli nokti srednje dužine su idealno rešenje. Tamni lakovi će učiniti vaše nokte vizuelno većim dok će svetlije nijanse skraćivati nokte. Ako imate idealan oblik noktiju možete koristiti nijanse braon boje i crnog vina i tako ćete ih učiniti savršenijim. Ako ne volite preduga lakiranja koristite bezbojni lak i tako će vaši nokti izgledati kao da ih svaki dan negujete. Ako imate kratko isečene nokte ljubičasti ili tamno plavi lak nisu preporučljivi tako da je najbolje da imate samo lepo oblikovane nokte ako ne volite duge nokte. Ali ako ste pristalica nadogradnje noktiju i tu postoji posebna nega.

Kako vizuelno izdužiti nokte?

Prvenstveno, posle gela, nije vreme da puštate nokte. Držite ih kratkima i turpijajte ih oblo, jer će biti meki i guliće se. Kada ih turpijajte, uvek pravite poteze turpijom u jednom pravcu.
Ne dirajte zanoktice u vreme oporavka posle gela. One štite novi jaki nokat, koji raste, od infekcija i oštećenja. Ako vam smetaju samo ih malo pogurajte i mažite nokte i ruke hidratantnim kremama i maslinovim uljem.Nokte s vremena na vreme pređite turpijom za poliranje. Ona lagano uklanja ostatke gela. Može se pojaviti mala grba tamo gde je gel počinjao, ali budite uporni sa turpijanjem, ali i nežni. Tako ćete poboljšati cirkulaciju u noktu i pomoći novom da izraste brže.Ruke perite hidratantnim sapunom i mažite osvežavajućim kremama. Iako maslinovo ulje deluje odlično, možete uzeti i kapsule vitamina E u apotekama. Samo otvorite kapsulu i sadržaj utrljajte u nokte i na zanoktice. Po potrebi upotrebite i turpiju za poliranje. Nakon skidanja akrila ne nanosite nikakav lak za nokte najmanje sedam dana.

Dugi i lepi nokti vam mogu postati stvarnost OVDE uz pomoć kojih možete biti primećeni

 

Saznajte kako da precizno nalakirate nokte