Select Page

KAKO SE FARBAJU OBRVE? - korekcija obrva i boja sa prirodnim efektom

Kako se farbaju obrve?

Kako se farbaju obrve tako da izgledaju prirodno i gusto? O obrvama danas brinu gotovo svi, i žene, i muškarci, i mlađi I stariji. Svi žele, lepe, guste i sređene obrva, a najpre uredne i besprekorno iščupane. Jedno od privremenih rešenja sređenih obrva je farbanje obrva specijalnim farbama za obrve koje se mogu kupiti u parfimerijama, a ima ih u vise nijansi, od najsvetlijih za plavuše do onih najtamnijih za crnke. Svakako je najbitnije uskladiti boju obrva sa bojom kose. FArbanjem obrva ćemo dobiti željenu nijansu, možemo ih ili posvetliti ili potamniti.

Kako se farbaju obrve? Područje oko očiju je jako osetljivo pa je za farbanje obrva vrlo bitna mirna ruka i dodatni oprez prilikom nanošenja , zbog toga se savetuje da, ako se odlučite za farbanje obrva, ipak to uradite u kozmetičkom salonu.

Pre nego što se počne sa farbanjem obrva, neophodno je proveriti preosetljivost na farbu kao i dobra priprema kože lica za farbanje, što podrazumeva da se koža na tom delu dobro isrtlja nekim neutralnim mlekom za čišćenje, a zatim klasično umivanje i sušenje te regije. Svaki proizvođač farbe na uputstvu savetuje kako se ta farba priprema za upotrebu. Posle dobro pripremljene farbe, sve što je potrebno jeste da se četkicom nanese farba . Ta četkica bi trebalo da je tanka I čista, slična onoj iz make up seta za nanošenje senke za obrve. Oko mora sve vreme biti zatvoreno, još bolje je ako ga dodatno zaštitite tuferom. Farbu je najbolje ostaviti da deluje 10-15 minuta, nakon čega je neophodno prvo je skinuti suvom maramicom, zatim nakvašenim tuferom I tek na kraju umiti cello lice kada je sva farba dobro uklonjena. Nakon toga je neophodno osušiti cello lice kao i obrve i naneti hidratantnu kremu utrljavajući u kožu ispod obrva.

Ukoliko niste dobili željenu boju obrva odmah, nikako nemojte isti dan ponavljati postupak već sačekajte par dana. Isto tako, nikada za farbanje obrva ne koristite farbu za bojenje kose.

 

KURS NADOGRADNJE I EKSTENZIJE OBRVA - budite spas za dame koje su pristalice neinvazivnih metoda ulepšavanja

ekstenzija obrva

POGLEDAJTE VIŠE O JAPANSKOM ISCRTAVANJU NA ZRELOJ KOŽI

iscrtavanje obrva na zreloj koži