Select Page

Kako ošišati kovrdžavu kosu

Kako ošišati kovrdžavu kosu

 

Kovrče se često teško stilizuju ali zato je neophodno znati kako ošišati kovrdžavu kosu. Oblikovanje frizure koja najbolje pristaje vašem stilu može biti pravi izazov. Naše savetovanje donosi vam arsenal primera frizura i styling saveta. Zamišljamo ženstvenu i bezbrižnu kovrčavu kosu – a u stvarnosti svakodnevno vodimo bitku s nepodatnom kosom. Može biti pravi izazov da svoju kovrčavu kosu oblikujete prema svojoj osobenosti i styling navikama. Naravno, vaše kovrče također moraju izgledati prirodno. U svakom ćemo savetovanju izneti mišljenje o frizurama koje mogu ulepšati izgled (više o načinu stilizovanja klikom OVDE). Reč je o manjim i velikim kovrčama jer svaka struktura kose traži posebna styling pravila. Male kovrče često se stisnu i stvaraju veliki volumen, dok veće kovrče mogu katkad postati beživotne. Razmislite o kratkoj ili značajno postepenoj frizuri ako imate sitne i čvrste kovrče. Postepene frizure smanjuju volumen. Kosa dužine brade osobito je prikladna za velike kovrče. Duga kosa s velikim kovrčama trebala bi biti lagano postepeno ošišana kako bi se naglasila prirodna savitljivost kovrči (postignite savitljivost kose uz dobru negu a više o tome klikom OVDE) .Kod odabira frizure u obzir morate uzeti i svoj životni stil. Biste li radije da ne morate provoditi previše vremena pred zrcalom oblikujući frizuru? Perete li često kosu šamponom? U tom je slučaju za vas idealna jednostavna sportska frizura. Klasične frizure prikladne su za žene koje žele unositi manje truda u praktičnu frizuru, ali žele izgledati elegantno  (saznajte kako možete imati gustu kosu klikom OVDE). Isprobavanje profinjenih frizura zabavno je svakome ko uživa u oblikovanju kose.

Kosa nikako ne smije biti ošišana stepenasto, geometrijski ili kratko na vrhu glave. Kovrčava se kosa mora “ukrotiti”, uz proređivanje ponekih pramenova da se smanji gustoća i kosa pravilno oblikuje. Kosa mora ostati prilično dugačka, najmanje 15 cm.
Dodatna dužina i težina olakšavaju ukrotljivost kovrča. Poželjno je da pronađete frizera koji voli i zna raditi s kovrčavom kosom.
Riskantan potez jer taj je tip kose često suv i lomljiv.
Što više petljate oko kovrčave kose to se ona više kovrča (postignite kovrdže i na ovaj način a više o tome klikom OVDE). Ako sušite kosu sušilom, stavite nastavak koji raspršuje struju zraka. Prstima nanesite regenerator, a izbjegavajte češalj i četku. Tradicionalno, kovrče su se krotile s pomoću teških ulja i krema za kosu. Danas je mnogo bolje upotrebiti proizvode na bazi belančevina. Gusta, kovrčava kosa finija je i osetljivija. Mora se jačati iznutra a ne opterećivati je spolja.

Svake nedelje ili svake druge nedelje koristite regenerator s dubinskim delovanjem. Za svakodnevnu negu koristite blagi šampon i regenerator za odmrsivanje kose. Na tržištu postoje proizvodi „ulje bez ulja“ koje je savršeno za kovrčavu kosu, ne masti ju a daje joj lepi sjaj. Nanosi se na mokru i suvu kosu lagano gužvajući je.

Ovladajte svim tehnikama stilizovanja frizura kursom za PROFESIONALNOG FRIZERA a više o tome klikom OVDE